Andreea Esca, în turneu de promovare a cărții „Ce-am făcut când am tăcut”, la Brașov, Sibiu și Cluj

De: Dragos Tanase / 04.06.2014, 16:00
Andreea Esca, în turneu de promovare a cărții
Vedeta TV Andreea Esca, autoarea volumului "Ce-am făcut când am tăcut", apărut recent la editura Humanitas, va susține un turneu de promovare a cărții, iar primele orașe în care aceasta se va întâlni cu fanii sunt Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca, informează un comunicat remis Mediafax.

Astfel, sâmbătă, de la ora 11.00, Andreea Esca se va întâlni cu cititorii din Brașov, la Librăria Humanitas, iar, de la ora 17.00, vedeta va fi prezentă la Librăria Humanitas din Sibiu.

Turneul de promovare a volumului „Ce-am făcut când am tăcut” continuă duminică, Andreea Esca urmând să se întâlnească cu cititorii din Cluj-Napoca, de la ora 14.00, la Librăria Humanitas.

Volumul „Ce-am făcut când am tăcut” a apărut la editura Humanitas și a fost lansat la Salonul Internațional de Carte Bookfest din București, desfășurat în perioada 28 mai – 1 iunie, la Romexpo.

La evenimentul de lansare a volumului, Andreea Esca a declarat că această carte a fost scrisă pentru a fi lansată în mai, deoarece în această lună s-au împlinit 10 ani de când a fost înființată revista The One, în care au apărut foarte multe dintre textele reunite în volumul „Ce-am făcut când am tăcut”.

„Îmi plac poveștile adunate sub același «acoperiș»… ca să le citesc pe nerăsuflate. Așa că am ales pentru această carte mult din ceea ce am scris în revista The One, dar și alte întâmplări despre care n-am avut vreme să vă povestesc. Și eu am descoperit, de exemplu, ce scria Tudor Chirilă pe blogul său cumpărându-i cartea în care adunase toate postările, pentru că nu am răbdare să urmăresc constant un blog, dar citesc cărți. Așa că m-am gândit că vreau să le spun poveștile mele și celor care nu citesc revista număr de număr sau acelora care nu sunt pasionați de reviste glossy”, a declarat Andreea Esca despre volumul „Ce-am făcut când am tăcut”.

Scriitorul Radu Paraschivescu consideră că volumul „Ce-am făcut când am tăcut” reprezintă „un autoportret din cuvinte” al Andreei Esca.

„«Ce-am făcut când am tăcut» e un portret atipic, și asta nu doar fiindcă frazele țin loc de culori. E atipic și fiindcă Andreea Esca nu-și falsifică amintirile și viața. E sinceră, cordială, sensibilă. Preferă să fie autentică în loc să-și dea cu fard pe viață. Își păstrează anumite candori și nu se sustrage nostalgiilor. Scrie neîmpovărată de propriul brand, ci înveselită de gândul că le poate spune și altora povești despre copilărie, adolescență și prima iubire”, susține Radu Paraschivescu.

La rândul său, Cristian Tudor Popescu a declarat: „Andreea Esca este știrea României. Sunt generații care au crescut cu ea în minte, pe ecranul Pro TV. Însă o jurnalistă de știri profesionistă nu le vorbește oamenilor cu chiar cuvintele ei. Oricât ar fi de atașantă, trebuie să rămână și impersonală, să nu lase să se vadă prea mult dincolo de chip și voce. În cartea aceasta, Andreea Esca simte nevoia să ne spună cuvintele ei. Să ne transmită știri despre ea și despre oameni, altfel decât la televizor. Andreea pășește dincoace de ecran, printre noi”.