Andreea in ipostaza de mama

Apropo.ro / 06.02.2002, 11:13
Andreea in ipostaza de mama
Dupa o sarcina usoara - "imi programasem operatia de cezariana la ora 12, iar in dimineata respectiva am condus pina la coafor" -, Andreea e gata sa se intoarca pe micul ecran. Despre perioada de "acomodare" cu micuta Eva si-a adus aminte de o excursie la munte - la doar doua

Dupa o sarcina usoara – „imi programasem operatia de cezariana la ora 12, iar in dimineata respectiva am condus pina la coafor” -, Andreea e gata sa se intoarca pe micul ecran. Despre perioada de „acomodare” cu micuta Eva si-a adus aminte de o excursie la munte – la doar doua saptamini de la nastere – si de Revelionul petrecut pe plajele Turciei.

„Acum fetita are sase kilograme si deja mi-e greu s-o tin in brate!” – Dupa ce ai nascut-o pe Eva, e evident ca au existat schimbari in viata ta…

Viata noastra de familie a devenit, cum e firesc, mai implinita. Perioada sarcinii a fost inconjurata, in fiecare moment, de tandrete pentru ca urmau sa se schimbe reperele existentei. Un copil te obliga la o uriasa responsabilitate, chiar daca te oboseste citeodata. Intotdeauna insa te rasplateste in clipa urmatoare. Eva este puterea noastra din fiecare dimineata si cel mai tare espresso!

– Cine a ales numele copilului?

Inca inainte de a se naste stiam ca va purta acest nume, care simbolizeaza toata dragostea pe care i-am purtat-o bunicii mele din partea tatalui, care se numea Eva. A fost o femeie care trebuia sa aibe un urmas pe masura caracterului ei. Urmasul s-a nascut la Spitalul Universitar, adica in locul unde bunica mea s-a stins.

– Cu cine ai tinut legatura in perioada aceasta dintre colegii din PRO TV sau de la alte televiziuni si cine ti-a dat sfaturi pertinente referitoare la copil?

Am citit extrem de multe carti de specialitate si reviste de puericultura, iar medicul la care am fost tot timpul m-a sfatuit destul.

M-am pregatit din timp teoretic, dar tot experienta e mai valoroasa. Asa incit am ascultat sfaturile parintilor prietenilor mei. Si am vorbit de multe ori cu Andreea Esca si cu Mona Nicolici despre sarcina, apoi despre evolutia primelor luni, aparitia primilor dintisori si a primilor pasi… Imi amintesc ca, la patru ore de la nastere, m-am trezit cu Andreea Esca.

A venit imediat dupa jurnalul de seara si i-a adus Evei nu mai tin minte cite cadouri… Cu multe cadouri au venit nasii nostri de cununie, Carmen Avram si Adrian Ursu si Doina si Doru Vasilescu, dar si Horia Brenciu. Cu Mihai Dedu, cu care am impartit stirile de la ora cinci, am vorbit pe toata perioada sarcinii si dupa nastere.

Dar el e foarte „antimicrobian” si asteapta ca Eva sa mai creasca pentru a-i putea face o vizita. El mi-a povestit de multe ori despre „ritualul” baitei de seara pe care l-a experimentat cu fiul lui, Matei.

– Te gindesti sa mai ai un copil?

Nu ne-am hotarit daca ne plac numerele pare sau impare.

– Cit ai stat acasa si te uitai la stiri ti s-a facut dor de transmisiile in direct ?

Am urmarit stirile si, normal, mi-a fost dor de studio si de colegi. In acelasi timp insa, mi-am impus o binemeritata relaxare, am profitat de timpul liber si de o sarcina fara probleme ca sa merg la film, la teatru, la munte si la mare; m-am plimbat pe jos sau am condus. M-am bucurat din plin de perioada asta a vietii mele.

– Cum a fost Revelionul in Turcia? ti-a fost greu sa mergi cu avionul impreuna cu un copilas de numai trei luni?

Ideea excursiei i-a apartinut sotului meu, care a cumparat biletele de Craciun, dar numai dupa ce a vorbit cu medicul pediatru. Zilele petrecute in Antalya s-au derulat asa cum am sperat. Iar Eva a facut fata tuturor schimbarilor. Cred ca i-a placut sa zboare cu avionul, cred ca i-au placut soarele si clima. Am descoperit un copil prietenos, sociabil si extrem de fericit.

– Cu cine ramine copilul dupa ce te vei intoarce la serviciu?

In perioada celor citeva ore de lucru la studio, Eva este ingrijita de o bona, o doamna careia ii plac foarte mult copiii si plimbarile in aer liber – „referinte” foarte bune pentru fetita noastra. Din primavara va vedea toate parcurile si va ajunge des in curtile bunicilor.

– Cum ti-ai impartit sarcinile privitoare la cresterea copilului cu sotul tau?

El a fost de la inceput mina mea dreapta, pentru ca eu aveam… doua miini stingi! Cu timpul, programul de zi a devenit raspunderea mea, iar baita de seara si masajul sint „datoriile” lui. Amindoi o alintam, dar nu vrem sa o tinem sub un clopot de sticla. La numai zece zile a iesit prima data din casa, iar la doua saptamini a respirat aerul de munte.

Mama Andreea

Dupa ce a fost in aproape toata Europa, la Gran Canaria (unde si-a petrecut luna de miere) sau in SUA, si-ar dori sa vada Asia – de ce nu, impreuna cu fiica ei.

„Mi-as dori sa descopar traditia din China si modernismul Japoniei, iar Eva n-are probleme cu avionul” n Conduce de la 18 ani, adica de aproape 10 ani, si, chiar in ziua in care isi programase operatia de cezariana (la ora 12), s-a suit dimineata la volan ca sa ajunga la… coafor n Dupa nastere, si-a revenit la forma fizica de dinainte din cauza… alaptatului.

„Eu trebuie sa tin un regim alimentar foarte strict pentru ca laptele sa nu-i provoace Evei colici”. Acesta consta in supe de legume, gratar, apa plata. N-are voie sa consume, de exemplu, sucuri naturale, fructe proaspete sau bauturi acidulate n Din cauza operatiei de cezariana, va avea voie sa faca sport dupa inca doua luni, cind o sa fie sigur prezenta intr-o sala de forta. Pina atunci, face masaj de doua-trei ori pe saptamina.

Bebelusul Eva

S-a nascut pe 20 septembrie 2001 n A primit o garderoba completa de la mama ei si multe, multe jucarii de la prietenii parintilor si de la bunici n In spirit de „solidaritate” cu parintii ei, nu se scoala noaptea (somnul de noapte dureaza de la ora unu la opt dimineata!) si nici n-a avut niciodata colici, deci plinsetele aferente lipsesc cu desavirsire n In prezent, cintarul pe care e asezata din cind in cind Eva arata sase kilograme.

SURSA : PROTV MAGAZIN

Tags: