Andreea Liptak – La a doua rundă de negocieri… cu barza!

De: Cătălina Matei / 21.01.2008, 00:00
Andreea Liptak - La a doua rundă de negocieri... cu barza!
Prezentatoarea Ştirilor PRO TV de dimineaţă va fi mămică pentru a doua oară, în iunie, cel mai probabil pe 9 iunie – ziua de naştere a lui Răzvan Spiridon, soţul Andreei. Aşa că Gemenii din familie vor prelua majoritatea, însă tot vor fi conduşi de micuţa Leoaică Maia, de 3 ani. De altfel, fetiţa celor doi are deja grijă ca viitorului bebeluş să nu-i lipsească nici o jucărie...

Se pare că Andreea este un bun negociator, mai ales în ce pri­veşte… barza! După ce i-a adus-o pe Maia, cu mare uşurinţă, în urmă cu trei ani, doamna barză s-a lăsat convinsă din nou. “Dacă e să o luăm aşa, noi nu am negociat cu barza. Noi, pur şi simplu, i-am făcut program. Bebeluşii noştri au apărut imediat ce ne-am propus acest lucru”. Andreea este însărcinată în cinci luni. Viitorul membru al familiei Spiridon îşi va face apariţia în luna iunie, în jurul datei de 9 iunie, atunci cînd Răzvan îşi aniversează ziua de naştere. ”Nu este o sarcină-surpriză. La noi, nici primul copil n-a fost o surpriză. Ne-am hotărît să avem mai mulţi copii şi, dacă poate fi vorba de o planificare, am hotărît că acum este momentul să avem al doilea copil. Am aşteptat să crească Maia, să înceapă grădi­niţa şi să înţeleagă anumite lucruri. Plus că am fost ocupaţi cu amena­jarea apartamentului pe care l-am achiziţionat şi pe care sperăm să-l terminăm pînă cînd se va naşte al doilea copil”. Chiar dacă va veni sau nu, pe lume, de ziua tăticului, în familie vor fi doi Gemeni, un Vărsător (Andreea) şi mica Leoaică Maia. E clar cine va domina!

Soţul ideal…
…Cine să fie? Bineînţeles, Răzvan Spiridon! Fericitul tătic deja îşi imaginează cum va fi viaţa în patru. Încă nu se ştie dacă viitorul copil este băieţel sau fetiţă, însă Răzvan deja s-a gîndit la varianta cu trei fete “cucuiete” în casă… ”Răzvan e soţul ideal. Este responsabil, familist convins, ne face toate poftele şi întotdeauna a fost atent cu mine, nu doar de cînd sînt însărcinată. Recunosc însă că sînt încăpăţînată şi mă comport la fel ca şi înainte. Nu-mi place să fiu prea mult protejată, nu vreau menajamente speciale şi nici să profit de starea mea, deşi aş putea”, se amuză Andreea. “Oricum, Răzvan mă cunoaşte perfect şi, dacă-mi doresc ceva, se întîmplă imediat, uneori chiar înainte să spun”. De altfel, viitorul ”de două ori tătic” a fost cel care a cumpărat testele de sarcină, în ambele cazuri: ”Întotdeauna, testele de sarcină le-am făcut împreună, ca să ne bucurăm deodată”. A doua sarcină nu este foarte diferită de prima. Ba chiar mai uşoară. “Nici cu Maia nu am avut o sarcină grea. Atunci, în primele luni, aş fi putut să dorm şi în picioare, dar acum nici măcar de oboseală nu mă pot plînge. Dacă nu mi-ar creşte burtica, nici măcar n-aş zice că sînt însărcinată. Mă simt foarte bine, nu am avut binecunoscutele greţuri şi vărsă­turi. Pofte… mănînc mai mult, dar nu exagerez! De data aceasta, mi-am propus să fiu mai cumpă­tată. La prima sarcină, am luat în greutate aproape 20 de kg, iar acum nu vreau să depăşesc 12. De aceea, încerc să mănînc ca de obicei şi să fac mai multă mişcare”.

Jucării pentru bebe
Deşi încă nu a aflat ”oficial” că va avea un frăţior sau o surioară, Maia bănuieşte ceva. ”A observat că se întîmplă ceva cu burtica mea şi m-a întrebat: . I-am răspuns că poate e un bebe, să văd ce spune, cum reacţio­nează. Din acel moment, îmi bagă tot felul de jucării sub tricou ca să aibă bebeluşul cu ce să se joace. Şi am mai auzit-o vorbind prin casă cu păpuşile ei despre bebeluşii care cresc în burticile mămicilor. Vara trecută, era fascinată de graviduţele pe care le vedea pe plajă şi mă tot controla sub cămaşă ca să vadă dacă mi-a crescut şi mie burtica. Este foarte interesată de procesul de concepţie a bebeluşilor, aşa că mă aştept la tot felul de întrebări încuietoare. Noi am citit oricum cărţi despre psihologia copilului din care am aflat şi cum ar trebui să-i dăm Maiei vestea că va mai avea un frăţior sau o surioară, astfel încît să nu vadă în viitorul copil o concurenţă. Aşa am aflat că e bine să-i spui copilului pur şi simplu ce se întîmplă şi să-i comunici faptul ca pe o decizie a părinţilor. Nu să-i pui întrebări de genul: , pentru că nu e bine să aibă ocazia să spună: ”, spune amuzată Andreea.

Cum rămîne cu problemele lui Busu?
În momentul în care Andreea îşi va lua concediul prenatal, Mihai Dedu va rămîne fără ajutorul de nădejde pentru problemele prezentate de Busuioc în fiecare dimineaţă, la Ştirile PRO TV. ”Da! Cred că asta va fi cea mai mare problemă a lui Busu… Glumesc! Eu şi Mihai ne înţelegem şi comunicăm foarte bine. Cred că o să-mi simtă lipsa, mai ales că am un ochi foarte critic în ceea ce priveşte editarea ştirilor. Colegii mei de la matinal mi-au urat să am o sarcină uşoară şi să mă întorc cît mai repede la serviciu. Probabil că, atunci cînd voi sta acasă după naştere, cineva îmi va ţine locul, pentru că Ştirile PRO TV de dimineaţă nu au un format gîndit pentru un singur prezentator, mai ales cînd e vorba de o perioadă lungă”.