Andreea Mantea: Bubulina Gospodina!

Apropo.ro / 31.10.2012, 11:39
Andreea Mantea: Bubulina Gospodina!
E frumoasă şi modestă, dar nu devreme acasă! Andreea Mantea are mai multe calităţi, printre care şi gătitul.

Se declară o gurmandă înrăită şi nu se abţine deloc de la mâncare. Nu a ţinut niciodată cure de slăbire şi nu a avut probleme cu greutatea. Preferă să gătească pentru prieteni decât să meargă la restaurant! Prezentatoarea emisiunii „WOWbiz” de la Kanal D are experienţă şi la făcutul pieţii, căci obişnuieşte să negocieze cu vânzătorii!

– Andreea, intrii des în bucătărie? Ştii să găteşti?
Când am timp, îmi place foarte mult să gătesc pentru cei dragi. Meniul este foarte divers, ştiu să prepar mâncăruri tradiţionale, dar şi bunătăţi din bucătării internaţionale.

Andreea Mantea

– Ce preparate îţi ies cel mai bine?
Toate preparatele îmi ies foarte gustoase, iar asta mi-au confirmat toţi cei care le-au gustat. Dar ciorbele îmi ies întotdeauna senzaţional!

– Care este mâncarea ta preferată?
Sunt o gurmandă. Din fericire, metabolismul mă ajută să-mi păstrez silueta fără să ţin o dietă. Imi plac toate preparatele tradiţionale româneşti.

– Ce-i găteşti cel mai des iubitului tău?
Gătesc celor dragi în fucţie de starea în care mă aflu. Dacă sunt grăbită, neliniştită, fac o omletă grozavă, iar dacă am timp la dispoziţie prepar mâncăruri elaborate.

– Când i-ai pregătit ultima oară o cină romantică?
De obicei, îmi place să fiu eu cea invitată la o cină romantică!

– Iţi place să serveşti micul dejun la pat?
Pentru că emisiunea „WOWbiz” se termină noaptea târziu, micul dejun coincide de cele mai multe ori cu pranzul ). Uneori îmi place să lenevesc în vârful patului şi să mi se ofere micul dejun la pat.

– Cum stai cu dulciurile? De la ce anume nu te poţi abţine când vine vorba de desert?
Cum vă spuneam, nu mă abţin de la nimic! Sunt ca un copil pofticios.

– De ce anume nu te poţi lipsi în bucătărie? Totul îmi este util în bucătărie.
Dar pot să vă spun că am nevoie să fiu singură în bucătărie atunci când gătesc. Nu-mi place să intervină cineva în reţetele mele.

– Ce nu-ţi lipseşte niciodată din frigider?
Nu-mi lipsesc fructele, legumele şi carnea.

– Cine face cel mai des cumpărăturile la voi acasă? Tu sau sora ta? Mai locuiţi împreună?
Pentru ca nu prea am timp să mă ocup de cumpărături, aceasta e o sarcină care îi revine tot mai mult surorii mele. Dar îmi place să merg cu ea la piaţă, de exemplu, să aleg eu cele mai frumoase şi sănătoase legume, să negociez cu vânzătorii.

– Eşti mai mult adepta mâncatului la restaurant sau îţi place să-ţi inviţi prietenii acasă, la masă?
Imi invit prietenii la masă, prefer să vină ei la mine decât să mergem într-un restaurant. In plus, gătesc prea bine ca să aleg varianta de a mânca la restaurant…

– Te-a tentat vreodată să devii vegetariană sau vegană?
Nu. Nu aş putea renunţa la carne!

– Ţii cure de slăbire? Ai avut probeme cu greutatea?
Nu am ţinut niciodată cură de slăbire. Şi nu am avut probleme cu greutatea, sper să nu încep să am pentru că mi-ar fi teribil de greu să ţin o dietă.

Reţetă:

Tiramisu

Tiramisù

Ingrediente: 5 linguri de cafea tare, 5 albuşuri, 6 linguri de zahăr pudră, 500g Mascarpone, 400ml frişcă lichidă, 400g pişcoturi şi cacao.

Mod de preparare: Se pune la fiert un litru de apă, se face o cafea cu cele cinci linguri de cafea, se îndulceşte dupa gust. Cafeau gata preparată se lasă la răcit. Albuşurile se bat spumă cu puţină sare şi cu zahărul pudră. Se amestecă bine până compoziţia devine de consistenţa unei bezele, se adaugă branza Mascarpone şi frişca bătută.

Pişcoturile se înmoaie în cafea şi se întind pe un platou, după primul strat de pişcoturi se pune un strat de cremă, iar un strat de pişcoturi, iar un strat de cremă. La final, peste prajitură se cerne cacao.

Dana Popa