Andreea Mantea – Din dragoste… pentru bucate!

De: Cătălina Matei / 10.11.2008, 00:00
Andreea Mantea  - Din dragoste... pentru bucate!
Dacă la Antena 1 are ”grijă” de inimile celor care apelează la emisiunea ”Din dragoste”, Andreea Mantea se transformă acasă într-un magician al bucatelor. Saramură de peşte, sărmăluţe, ciorbiţe felurite, plăcinta cu brînză şi salată boeuf... sînt doar cîteva din specialităţile brunetei cu care ar cuceri inima oricărui bărbat!

-Cum e să lucrezi la ”Din dra­goste”?
Nu e deloc uşor să-i faci pe oameni să se deschidă în faţa ta, mai ales cînd ai nişte camere de filmat în spate. Cu greu îşi spun problemele lor, sufe­rin­ţe­le sau dezamăgirile în faţa unui străin, dar în faţa unei echipe de fil­mare? Mie, de multe ori, mi se întîm­plă să uit de camere şi e minunat, pen­tru că şi ei reuşesc să treacă peste emoţii.

– Cum a fost în Italia?
Caravana ”Din dragoste” a filmat cîteva cazuri speciale în Italia. Am aflat poveşti extraordinare cu români ple­caţi acolo, la muncă, şi care nu şi-au mai văzut persoanele dragi lăsate în ţară de multă vreme. Am avut par­te de reacţii foarte intense care m-au impresionat enorm.

– Ce nu ai face niciodată… din dra­goste?
Nu aş încerca să ţin pe cineva lîngă mine cu forţa, indiferent cît de mult l-aş iubi. Pînă acum, eu am pă­răsit o singură dată. În rest… am fost pă­răsită. O singură dată am fost po­sesivă într-o relaţie, în care el nu-mi îm­părtăşea sentimentele cu aceeaşi intensitate.

Bună… de măritat!

– Se spune că dragostea trece prin stomac…
Oooo, da! Cum să nu treacă… În pri­mul rînd, simţi fluturaşii în sto­mac atunci cînd te îndrăgosteşti, de parcă n-ai fi mîncat toată ziua! Şi ţi-e o foa­me de persoana res­pectivă! Iar cînd eşti îndrăgostit, pui atît de mult suflet în ce găteşti, încît orice mîncare îţi iese mai gustoasă!

– Te pricepi la gătit. Care este spe­cialitatea casei?
Sînt o gurmandă declarată! Şi îmi pla­ce să gătesc mai ales mîncare tradi­ţio­nală românească. Prepar sa­ramură de peşte, sărmăluţe, frip­tură la cuptor, cior­biţe felurite, plăcintă cu brînză, salată de boeuf…

– Cînd ai ars prima dată mînca­rea? Sau ţi-a ieşit din prima?
Nu ştiam să fac mămăligă, iar bunica mea îmi spunea: ”Dacă nu ştii să faci mămăligă, nu ştii să găteşti!”. Şi tot ar­deam mămăliga… Într-o dimi­neaţă, am avut poftă de mămăliguţă cu brîn­­­ză şi smîntînă. Am în­cercat din nou, am ascultat de sfatul bunicii mele – să învîrt în mă­măligă de 100 de ori – şi mi-a ieşit! Aşa că acum pot spu­ne că ştiu să gătesc. Prin urmare, sînt bună de măritat!

– Ai încercat vreo reţetă anu­me cînd ai vrut să cucereşti un bărbat?
Nu. Am vrut să surprind pe cine­va atunci cînd am gătit, însă nu am pre­pa­rat ceva ieşit din co­mun. Pentru că bărbatul pre­feră să stai două ore cu el decît să ţi le petreci în bucă­tă­rie.

– Apropo de reţete… ce ”in­gre­dient” ar trebui să aibe cineva ca să te cucerească pe termen lung?
Trebuie să fie romantic şi să mă surprindă de fiecare dată!

– Există un asemenea bărbat în viaţa ta, acum?
Da!

Proba de foc… în bucătărie!

"Nu ştiam să fac mămăligă, iar bunica mea îmi spunea: ”Dacă nu ştii să faci mămăligă, nu ştii să găteşti!”. Într-o dimi­neaţă, am avut poftă de mămăliguţă cu brîn­­­ză şi smîntînă. Am în­cercat din nou, am ascultat de sfatul bunicii mele – să învîrt în mă­măligă de 100 de ori – şi mi-a ieşit!

Din dragoste – marţi, 20.30, Antena 1