Andreea Marin a devenit Ambasadorul Excelenței în Asistență Socială

De: Dragos Tanase / 19.03.2015, 16:00
Andreea Marin a devenit Ambasadorul Excelenței în Asistență Socială
Marți, 17 martie, la Ateneul Român au fost premiați românii implicați în susținerea cauzelor sociale. Ziariști, politicieni și mai ales asistenți sociali din întreaga țară au pășit pentru scurt timp în lumina reflectoarelor pentru a primi recunoașterea publică a activității lor. În cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială Andreea Marin a primit titlul de "Ambasador al Excelenței în Asistența Socială din România".

„Activitatea asistenților sociali se desfășoară de obicei cu discreție și rezultatele muncii noastre, deși schimbă vieți la propriu – de la copiii din familiile defavorizate până la minorități și persoane cu handicap – rămâne de cele mai multe ori necunoscută. A doua ediție a Galei vrea să atragă atenția asupra importanței acestui domeniu în întreaga țară, nu doar în marile orașe”, spune Doru Buzducea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR).

Drept dovadă a faptului că această activitate este necesară cu precădere în mediul rural, publicul a nominalizat și votat pe pagina http://gala.cnasr.ro  printre cei 18 câștigători și o doamna primar, Mariana Gâju, din comuna Cumpăna, Constanța implicată în domeniu de 15 ani.

Evenimentul s-a bucurat de interes nu numai în rândul asistenților sociali de profesie, ci și printre politicienii care susțin crearea unui cadru legislativ propice, sau printre ziariștii implicați în promovarea campaniilor sociale, câștigătorul acestei secțiuni fiind corespondentul Radio România din Reșița.

Andreea Marin, amfitrionul Galei pentru al doilea an la rând pro bono, a avut parte de o surpiză, fiindu-i propusă implicarea în calitate de Ambasador al acestui domeniu. Vedeta, implicată la rândul său în multe campanii umanitare, a acceptat cu plăcere acest rol: „Încrederea pe care mi-o arătați mă onorează! Accept cu bucurie în suflet propunerea dumneavoastră, pentru a putea promova astfel și mai mult eforturile Colegiului Național al Asistenților Sociali și campaniile umanitare care schimbă în bine vieți. Mă bucur să ne unim forțele și activitățile noastre să fie un model de urmat pentru personalitățile publice dar și pentru fiecare român în parte!”, a spus Andreea Marin cu ocazia primirii distincției.

Decizia care a dus la această propunere se bazează pe acțiunile ei care reprezintă pașaportul către o viață cu mai puține privațiuni pentru copiii invizibili ai României, pentru cei cu autism, de etnie rromă sau bolnavi de cancer. Prin proiecte precum cel destinat dezvoltării de servicii pentru victimele violenței în familie și persoanelor cu dizabilități sau „Respect și șanse egale pentru femei”, sute de persoane și-au găsit drumul spre incluziunea socială și egalitatea de șanse.

Seara a fost încununată de recitalul lui Gheorghe Zamfir care, alături de orchestra sa, a concertat pro bono pentru sala arhiplină a Ateneului. Maestrul a ținut să transmită astfel un mesaj către artiștii români pentru implicarea și susținerea cauzelor umanitare.

Activitatea de promovare a acțiunilor și programelor desfășurate de CNASR și de organizațiile nonguvernamentale partenere la nivel local va fi adusă cu regularitate în atenția mass media, pentru a se crea o imagine reală a situației din România, prin comparație cu celelalte state europene.

Lista câștigătorilor Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială 2015:

Premiul pentru asistentul social din domeniul protecției copilului: Isaicu Lucian (Iași)
Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilități: Rădulescu Alina (Brașov)
Asistentul social din domeniul sănătate / servicii medicale: Stratulat Viorel – Sergiu (Vaslui)
Asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate: Mititelu Ramona Voinita (Vaslui)
Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost: Bala Cristina-Maria (Satu Mare)
Asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice și îngrijrii la domiciliu: Popescu Viorel (Dolj)
Asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorități: Ciurezu Augustin (Arges)
Asistentul social din domeniul incluziunii sociale / economie socială: Ceausescu Denisia (Vâlcea)
Asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare: Magher Maria (Sibiu)
Asistentul social din domeniul prevenirii / reducerii riscurilor asociate infecției cu HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale: Ciobanu Ramona (Iași)
Premiul pentru jurnalism: Sgaverdea Laura (Radio România, Reșita)
Premiul politicianul anului: Gaju Mariana, Primar comuna Cumpăna, jud. Constanța
Premiul instituția anului: Departamentul de Asistență Socială al Universității de Vest din Timișoara
Premiul personalitatea anului în promovarea educației și formării în asistența socială: Popp Lavinia Elisabeta (Caraș-Severin)
Premiul de excelență pentru promovarea profesiei liberale de asistent social: Ghițulescu Nelida (Argeș)
Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenței sociale: Teoroc Cristina (Ilfov)
Premiul pentru cea mai activă sucursală CNASR: Bihor
Premiul asistentul social al anului: Botea Loredana (Sibiu)

www.cnasr.ro