Andreea Marin Bănică – “De cînd sînt însărcinată, am devenit mai inventivă”

Apropo.ro / 16.09.2007, 00:00
Andreea Marin Bănică - “De cînd sînt însărcinată, am devenit mai inventivă”
Mămica în devenire Andreea Marin Bănică începe un nou sezon “Surprize, surprize...” pe 22 septembrie. Show-ul ei de sîmbătă seara debutează cu Gala Crucea Roşie, un eveniment de amploare destinat vîrstnicilor. În rest, aşteaptă cu bucurie Sărbătorile… Şi, pînă atunci, ea şi Violeta din burtică ascultă în premieră piesele de pe noul album al lui Ştefan Bănică jr.

– De ce începi un nou sezon cu un teledon destinat oamenilor în vîrstă?
Evenimentul-maraton, un teledon la care peste 200 de personalităţi ne vor fi alături, vine în sprijinul bunicilor, al părinţilor ce au ajuns la vîrsta pensionării şi, după o viaţă de muncă şi realizări, trăiesc mult sub standardele lumii civilizate din care pretindem că facem astăzi parte. În străinătate, oamenii ieşiţi la pensie se bucură de frumuseţea vîrstei lor, îşi permit să vadă lumea, se respectă şi sînt respectaţi. Vrem să începem să schimbăm mentalitatea conform căreia, în România, un om ieşit la pensie e deja pe linie moartă. Sună dur, dar adevărat. Că renunţă la visele sale, nu mai aşteaptă nimic special de la viaţă, trăieşte adesea la limita supravieţuirii, chiar dacă a fost cîndva actor, dascăl, sportiv sau medic renumit. Cu toţii avem astfel de exemple în jur, fie că e vorba chiar de părinţii sau bunicii noştri, fie de mentori, vecini sau prieteni de la care avem ce învăţa. Şi, peste ceva vreme, vom fi noi înşine în locul lor. E prima gală de anvergură sub egida Crucii Roşii, televizată în direct de TVR şi TVR Internaţional şi difuzată pe cinci continente, în care românii de acasă vor fi implicaţi, interacţionînd cu noi prin intermediul a peste 40 de linii telefonice. Fiecare apel va însemna o donaţie pentru o viaţă mai demnă în România.

– Chiar este ultimul an de “Surprize, surprize…”?
Nu avem nevoie să demontăm zvonuri, căci eu încă de acum un an de zile am declarat public faptul că acesta este ultimul meu an la “Surprize…” şi că anul viitor intru într-o nouă etapă de viaţă. Ştiţi bine că nu mă joc cu vorbele niciodată. Întotdeauna se poate mai mult şi experienţa “Surprizelor” mi-a deschis un orizont minunat spre ceea ce urmează.

– Ce ţinute o să porţi în emisiune, avînd în vedere că eşti însărcinată?
Creatoarea Doina Levintza este cea care se ocupă de asta. Eu petrec mai puţin timp în oglindă şi mai mult punînd în practică idei frumoase care să însemne ceva pentru viitor.

– Pînă cînd filmezi pentru acest sezon?
Îmi voi onora misiunea pînă la sfîrşit, dacă lucrurile vor merge bine cu sănătatea, ca şi pînă acum.

– După ce o să naşti, cînd revii pe micul ecran?
Destul de repede, cam în trei luni revin la birou, nu rezist mai mult acasă. Voi avea însă grijă să găsesc echilibrul între viaţa de familie şi meserie. Tocmai de aceea, mi-am amenajat şi în noua casă un birou cu tot ce e necesar. De fapt, în fiecare an, aveam pauză pe ecran în perioada ianuarie-martie, deci nu va fi o noutate.

– Ai o viaţă activă. Micuţa Violeta cum reacţionează?
Cîteodată mă mai atenţionează că nu sînt cuminte şi îmi aduce aminte să pun mai puţin efort în tot ceea ce fac, dar nu sînt probleme majore. Îi mulţumesc lui Dum­ne­zeu că stă cu o mînă pe umărul meu.

– În viaţa ta profesională, sarcina a schimbat ceva?
Da. Sînt mult mai inventivă, mai inspirată, găsesc soluţii mai uşor şi văd esenţialul. Mi s-au schimbat priorităţile, negreşit.

– Soţul tău cum percepe această perioadă?
E un timp la care am visat amîndoi şi acum ne bucurăm din plin că-l trăim.

– O să-i cîntaţi micuţei după ce se va naşte?
Tăticul deja îi cîntă. Ascultăm împreună, în premieră, tot ce compune el pentru noul album.

– Ce te vezi făcînd înainte de naş­terea Violetei?
Sper să mă şi odihnesc puţin şi să pregătesc bradul de Crăciun, pentru a ne întoarce cu drag, împreună, acasă.