Andreea Marin, despre experienţa în Ciad

Apropo.ro / 14.05.2012, 16:32
Andreea Marin, despre experienţa în Ciad
Andreea Marin Bănică a călătorit o zi şi jumătate pentru un reportaj cu un român extraordinar, pe care telespectatorii îl vor cunoaşte pe 1 iunie, la Realitatea TV.

„Primul popas în drumul meu spre Ciad a fost aeroportul din Roma, este un obicei pe care îl am la fiecare plecare: la prima oprire îmi iau „carneţelul norocos” pe care-l folosesc apoi ca jurnal de călătorie. Aşa s-au adunat carneţele colorate din întreaga lume, le cunosc după cotor, după miros, doar la atingere…”, începe Andreea Marin povestirea despre experienţa ei din Ciad.
„Mai târziu, prima întâlnire cu medicul român care m-a făcut să străbat pământul până în inima moartă a Africii şi primul contact cu Ciadul au avut loc într-o maşină care mergea la fel de bine precum o căruţă şi un şofer ale cărui umor şi detaşare sunt contrastul atât de necesar pentru a rezista în faţa vieţii aride pe care populaţia de acolo o trăieşte. Fotografia de alături reprezintă momentul probelor în „studioul” pe care noi l-am amenajat ad-hoc, făcând „scaune” din cărămizi, pentru a realiza prima parte a interviului nostrum”.

„În final, pot spune că a meritat din plin efortul de a călători o zi şi jumătate pentru a-l întâlni pe acest om extraordinar, a fost o experienţă de neuitat şi o lecţie de viaţă, veţi înţelege mai bine de ce spun asta pe 1 iunie, la Realitatea TV, când veţi afla întreaga sa poveste”, spune Andreea Marin Bănică.