Andreea Marinescu, lecţia de stil

Apropo.ro / 01.08.2012, 11:38
Andreea Marinescu, lecţia de stil
“Zâmbetul şi bunul simţ completează stilulmeu”, este de părere Andreea Marinescu, prezintatoarea emisiunii “Secrete de stil”, difuzată sâmbăta la Prima TV. Atunci când vine vorba despre stil, Andreea are câteva idei bune pe care ni le împărtăşeşte şi nouă.

– Prezinţi o emisiune de stil la Prima TV. Cum ţi-ai defini propriul stil?

„Stilul nu este niciodată demodat”, spunea Coco Chanel. Este expresia după care mă ghidez şi eu. Stilul se regăseşte în tot ceea ce fac şi vreau să cred că m-am născut cu calitatea de a avea stil. Incerc să fiu cât mai naturală, începând de la cum gândesc, cum vorbesc şi cum mă îmbrac. Ţinutele pe care le port zi de zi, le combin în funcţie de noutăţile din modă, dar trebuie neapărat să mă avantajeze, iar zâmbetul şi bunul simţ completează stilul meu.

– Ai un designer preferat?
Karl Lagerfeld şi colecţiile pe care le realizează pentru Chanel definesc cel mai bine stilul în care mă regăsesc. Dar admir şi foarte mulţi creatori români. Doina Levintza, Maria Lucia Hohan, Irina Schrotter, sunt câţiva dintre designerii mei preferaţi.

Andreea Marinescu– In materie de beauty, care ar fi tendinţele în această vară?
Experţii ne spun că anul acesta se poartă o explozie de lucruri. Rimeluri colorate în combinaţie cu rujuri îndrăzneţe, farduri în nuanţe neon, unghii colorate, iar ca o noutate ar fi genele false, care completează un look fie natural sau mai dramatic.

– Care este cel mai important sfat primit de la mama ta?
„Niciodată să nu ieşi din casă, fie şi pentru cinci minute, fără să ai măcar un pic de ruj şi un blush.”

– Care ar fi regulile de frumuseţe de la care nu te abaţi niciodată?

Nu sar niciodată peste etapele demachierii, încerc să-mi păstrez stilul natural printr-un machiaj simplu, şi doar atunci când filmez să adopt un machiaj mai puternic, iar o dată pe lună fac o vizită esteticianei mele pentru diverse tratamente de înfrumuseţare.

– Eşti dependentă de un anume produs cosmetic?
Sunt dependentă de crema de zi şi de mascara. Nu ies niciodată din casă fără să le aplic înainte. Şi, desigur, un pic de gloss pe buze, iar ziua poate începe.

– Preferi măştile naturale?
Am învăţat câteva reţete pe care mama le foloseşte acasă, încă de când eram copil. Depinde de tenul fiecăruia, dar, în cazul meu, masca cu argilă, combinată cu ulei de măsline şi zeama de la o jumătate de lămâie, face minuni.

Nicoleta Nicolae