Andreea Mihaela Bîrlea este fiica poetului Adrian Păunescu

De: Marian Andrei / 29.11.2012, 10:30
Andreea Mihaela Bîrlea este fiica poetului Adrian Păunescu
Judecătoria sectorului 1 București a admis, ieri, cererea Andreei Mihaela Bîrlea privind stabilirea paternității și a dispus să se facă toate mențiunile în documentele oficiale.

Andreea Mihaela Bîrlea, care este grefier la Tribunalului București, susține că mama ei, Rodica Gabriela Bîrlea, și Adrian Păunescu erau fiecare căsătoriți la momentul la care au avut legătura amoroasă.

Femeia a cerut ca instanța să dispună „tăgada paternității defunctului Nicolae Bîrlea ce apare ca fiindu-i tată în certificatul de naștere” și „stabilirea paternității față de ea a defunctului Adrian Păunescu, decedat în 5 noiembrie 2010″, prezentând ca dovadă un test ADN.

„Situația a fost păstrată într-o oarecare ambiguitate din cauza poziției sociale a tatălui meu biologic. Acesta a decedat în 5 noiembrie, lăsând ca moștenitori pe Ana Maria, Ioana (decedată în noiembrie anul trecut-n.r.) și Andrei Păunescu, precum și pe Carmen Păunescu”, se mai arată în acțiunea depusă la instanță.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viață în 5 noiembrie 2010, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Și Adrian Păunescu a confirmat, într-un interviu publicat de revista Tango în 2009, existența unui copil din flori, a cărui situație legală nu a elucidat-o, însă, niciodată.

„N-am elucidat-o pentru că ființa despre care e vorba a încercat un șantaj pe care nu-l suport, poate să vină și de la puterile atomice. Și anume, a încercat să intre și ea la pachet, în eventuala recuperare a acelui copil. Așa s-au întrerupt discuțiile”, spunea Păunescu, atunci.