Andreea Păduraru – Parfum de poliţistă

De: Cătălina Matei / 27.10.2008, 00:00
Andreea Păduraru - Parfum de poliţistă
Dacă în serialul ”Cu un pas înainte” a jucat rolul unei profesoare cu orientări sexuale diferite, Andreea schimbă total registrul în noul serial de la PRO TV, ”Vine poliţia!”. Actriţa o interpretează pe Nadia, fata bună din gaşca poliţiştilor conduşi de inspectorul-şef Fane Popovici, care trage cu pistolul la fel de bine ca un bărbat

Tînăra actriţă din trupa lui Dan Puric a jucat în serialul ”Cu un pas înainte” un personaj non­conformist: o profesoară lesbiană. A avut chiar şi o scenă dificilă în care se săruta cu Ioana Macarie. Însă, din această toamnă, în noua producţie de la PRO TV ”Vine poliţia!”, Andreea are ocazia să joace un rol extrem de diferit: o poliţistă sufletistă, care trage cu arma şi se bate cu infractorii la fel de bine ca un bărbat.

”Sînt foarte fericită că am avut parte de roluri atît de diverse şi într-un timp atît de scurt. Chiar am rîs cu colegii de filmare spunîndu-le că nu ştiu ce o să mă fac dacă uit de latura mea feminină: mai întîi am fost lesbiană în , pe urmă poliţistă în .

Totuşi, eu sînt o fiinţă profund feminină şi profund heterosexuală. La filmările pentru , se întîmplă uneori să stau toată ziua cu un pistol în mînă, însă nu a fost prima oară cînd am avut de-a face cu o astfel de recuzită. Am filmat la un moment dat pentru o producţie americană, unde chiar am ţinut în braţe o armă automată”, poves­teşte Andreea.

Cît de diferite sînt cele două per­sonaje? ”Foarte diferite! Dacă Ada era o tipă non­conformistă, extrem de inteligentă, cultivată, cu o sen­zualitate aparte, Nadia este o femeie foarte co­rectă, energică şi foarte sufletistă. Am încercat să fac din ea fata bună din secţie. Nadia îşi ajută colegii în orice situaţie, este profesionistă, dar, cînd vine vorba de dragoste şi de partea emo­ţională, descoperi că are un suflet sensibil, pe care îl as­cunde la serviciu. Chiar dacă poliţia este a doua sa casă, lucrurile se vor schimba pentru ea”.

Uneori, pentru a intra mai bine în ”pielea” unui personaj, actorii tre­buie să ia în plus mai multe kilo­grame. ”Cred că asta n-aş face-o. Eu sînt o persoană care iu­beşte mişcarea, sportul şi am mereu programul încărcat. De exemplu, în fiecare di­mi­neaţă fac an­tre­na­mente de balet cu trupa lui Dan Puric, apoi merg la fil­mări pentru , unde alerg, trag cu pistolul, după care seara mai pun voci pentru desene animate”.

Replici cu Demi Moore

”La începutul anului viitor, voi reveni pe scena teatrului cu un nou spectacol marca Dan Puric. Anul acesta, am filmat în studiourile MediaPro din Buftea pentru , un film cu Woody Harrel­son, Demi Moore şi Kevin McKidd. Am fost cu ochii mai ales pe Demi, am vă­zut cum lucrează şi am avut multe de învă­ţat. În acest film, eu am fost asistenta personajului lui McKidd, un actor incredibil, pe care îl vă­zusem în serialul . Am lucrat ca doi parteneri de aceeaşi talie şi niciodată nu m-a făcut să simt că există vreo diferenţă între starul de la Hollywood şi tînăra actriţă din România.

Şi, recent, am încheiat filmările pentru o co­pro­ducţie Muse Entertainment şi stu­diourile MediaPro, numită , cu Jason Gedrick, unde joc rolul unei refugiate afgane. Un rol interesant, provocator, cu toate replicile în pashto, un dialect afgan pe care l-am învăţat pe platourile de filmare cu un actor de origine afgană stabilit la Londra”.

Peripeţii la filmări

”Horaţiu Mălăele e fascinant, nu poţi să stai în preajma lui şi să nu te prăpădeşti de rîs. Cu Gigi Ifrim şi Gyuri e la fel. Există mari şanse să tragi multe duble pentru că te pufneşte rîsul. De multe ori, am făcut o ca să ne calmăm”, ne dezvăluie actriţa.

Vine poliţia! – duminică, 20.30, PRO TV