Andreea Păduraru – Profa’ de improvizaţie din “Cu un pas înainte”

De: Cătălina Matei / 03.03.2008, 00:00
Andreea Păduraru - Profa’ de improvizaţie din “Cu un pas înainte”
În noul sezon al serialului de la PRO TV, au apărut feţe noi nu doar în rîndul studenţilor, ci şi printre cadrele didactice. Ada Ştefan este noua profesoară de improvizaţie, un personaj noncon­formist şi cu orientări sexuale diferite. Cea care o interpretează este Andreea Păduraru, o tînără actriţă din trupa lui Dan Puric, specialistă în improvizaţie.

Fără a avea vreo legătură de rudenie cu Andreea Păduraru, regizoare de videoclipuri, sau cu Andreea Păduraru – cea care semnează coloana sonoră a filmului “Moartea domnului Lăzărescu”, actriţa Andreea Păduraru este un nume de bază în trupa lui Dan Puric. De teatru a fost atrasă de mică, de pe vreme cînd asculta discuri de vinil cu poveşti şi piese de teatru. ”Am crescut cu vocile marilor actori, alături de care am ajuns să joc, cel puţin cu o parte dintre ei. Discul preferat… . Pînă la revoluţie, nu aveam la ce să ne uităm la televizor. Aşa că discurile de vinil erau principala noastră distracţie, dar am şi învăţat foarte multe ascultîndu-le”. Primul pas spre teatru s-a datorat lui Dan Puric. În urmă cu ceva ani, Andreea a mers să vadă un spectacol de-al lui Dan Puric. L-a văzut pe acesta întîmpinîndu-şi oaspeţii, s-a dus direct la el şi i-a spus cît de mult îi place teatrul şi că ar vrea să dea la Actorie: ”M-a chemat la repetiţii, am stat mult timp pe margine, uitîndu-mă la actorii săi şi învăţînd foarte multe de la ei. După un timp, am intrat şi eu în grup. Trupa lui Dan Puric nu presupune doar pantomimă şi atît. La Dan Puric ai parte de o pregătire performantă din multe puncte de vedere. Am învăţat de la dansuri populare şi balet pînă la arte marţiale şi flamenco”. Au urmat mai multe turnee cu trupa, dar şi roluri în coproducţii filmate în Romănia sau apariţii în reclame. Între timp, Andreea a absolvit şi Actoria în urmă cu doi ani.

Înainte de a da proba pentru serialul de la PRO TV, Andreea a colaborat cu Acasă TV, la telenovela ”Daria, iubirea mea”. Cît despre producţia ”Cu un pas înainte”, tînăra actriţă a urmărit-o cu mare interes încă de la început. S-a interesat de orice casting pentru serial şi, pînă la urmă, a ajuns să joace rolul unei profesoare… de actorie. Specializată în improvizaţie, Ada Ştefan, personajul interpretat de Andreea, este unul controversat. Profesoara a fost adusă în Academia de arte ale specta­colului ”Carmen Caragiu” de Vera pentru a-i disciplina pe studenţi. Aceasta se dovedeşte a fi o persoană mai degrabă excentrică decît dură şi le pune probleme studenţilor nu din cauza exigenţei de profesor, ci a orientărilor sale sexuale: ”La început, am fost uşor rezervată faţă de acest personaj pentru că e vorba de imaginea mea şi, în general, lumea asociază actorul cu rolul pe care îl interpretează. Însă, pentru un actor, un astfel de personaj reprezintă o provocare pe care am acceptat-o cu mare drag”.

Cu un pas înainte… spre provocări!
O provocare a fost şi filmarea unei secvenţe în care s-a sărutat cu o altă actriţă. ”Am avut emoţii foarte mari, mai ales la prima dublă, cînd s-au oprit figuranţii ca să ne privească – deşi nu trebuia!”. Andreea s-a integrat imediat printre studenţii şi profesorii din ”Cu un pas înainte” şi, cu toate că este o actriţă cu experienţă, mai ”fură” meserie de la veterani:

”Mi-am dorit foarte tare să o cunosc pe Oana Pellea şi să joc alături de ea. E incredibilă, sînt cu ochii pe ea la fiecare replică pe care o dă pentru că am ce . Şi cu Răzvan Vasilescu am avut multe secvenţe. Şi de la el am avut multe de învăţat”.

În prezent, Andreea pregăteşte împreună cu ceilalţi actori din trupa lui Puric un nou spectacol. Cît despre discurile de vinil pe care le asculta în copilărie, tînăra actriţă a ajuns să-şi ”împrumute” vocea diferitelor personaje de desene animate. Şi colaborează cu teatrul radiofonic.

Cu un pas înainte
joi, 23.15, PRO TV