Andreea Raicu – “De când sunt vegetariană, am mai puţină celulită”

Apropo.ro / 08.03.2010, 00:00
Andreea Raicu – “De când sunt vegetariană, am mai puţină celulită”
Andreea Raicu spune “Nu” tuturor produselor din carne. Motivul? O documentare serioasă, dar şi grupă de sănge care, spune ea, îi permite un astfel de regim de viaţă. Rezultatul? Ten mai luminos, piele mai fermă şi energie ca în vremea copilăriei.

– Ce te-a determinat să devii
vegetariană?

Am renunţat la carne în urmă cu aproa­pe un an. Am luat această
de­cizie în urma unor con­vingeri şi după ce m-am documentat în
acest sens. În plus, animalele sacrificate elimină o toxină care se
răspândeşte în orga­nis­mul lor şi pe care noi, ulterior, o
con­su­măm odată cu carnea. Acestă sub­stan­ţă este nocivă pentru
organismul uman.
– În cât timp te-ai obişnuit cu acest regim?
Într-o perioadă foarte scurtă. Acum am mult mai multă energie,
pen­tru că procesul de digestie se des­fă­şoară fără să consum
multe resurse. Am o piele mai frumoasă, iar celulita a înce­put să
fie din în ce mai puţină.
– Ce mănânci când eşti în oraş?
Cel mai des mănânc sushi vegetarian sau salate.
– Când erai copil, ce îţi plăcea să îţi prepare mama sau
bunica?

Preferatele mele erau macaroa­ne­le cu brân­ză şi bezelele. Eram
foarte bu­cu­roasă când mama sau bunica fă­ceau astfel de
deserturi.

Supă-cremă de ghimbir
Ingrediente: 5 morcovi, broccoli, 10 păstăi, 50 g de mazăre,
2 ardei congelaţi, 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă tocată, o
bucată de 5 cm de ghimbir, 2 căţei de usturoi, mărar.
Mod de preparare: Ghimbirul se toacă şi, alături de ceapă şi
de usturoi, se trage în tigaie în uleiul de măsline. Simultan se
face o supă din morcovi, broccoli, păstăi, mazăre şi ardei. Peste
amestecul de ghimbir se toarnă două căni de supă şi se lasă la
fiert 15 minute. Ulterior, se mixează până capătă o consistenţă
cremoasă. La servire se decorează cu mărar tocat.