Andreea Raicu – Începem primăvara cu ea!

Apropo.ro / 25.02.2008, 00:00
Andreea Raicu - Începem primăvara cu ea!
De 1 martie, Prima TV vrea să ne ofere un mărţişor muzical. Aşa că a pregătit un nou sezon Megastar. În ceea ce o priveşte pe Andreea Raicu, aceasta e pregătită să îi ajute pe noii concurenţi la statutul de vedetă să îşi potolească emoţiile. De ce? “În sezonul trecut, am văzut concurenţi foarte talentaţi, dar care nu reu­şeau să-şi înfrîngă emoţiile, iar asta i-a costat”, povesteşte Andreea. Vedeta Prima TV ne-a mai povestit despre noua ei casă, dar şi despre cum îşi petrece timpul cu iubitul ei, Tudor Chirilă.

– Ce cadou îţi doreşti de 1 martie, în afară de un nou sezon Megastar?
Nimic special; de fapt, nimic mai mult decît în oricare altă zi din an. În fiecare dimineaţă, cînd mă trezesc, îmi propun diverse. M-am obişnuit însă să nu-mi fac neapărat planuri pe termen lung, ci zi de zi să mă bucur de ceea ce pot obţine, de ceea ce mi se întîmplă. Sigur, dacă ar depinde de mine, atunci 1 martie ar trebui să fie o zi foarte însorită şi călduroasă, cum era în copilăria mea această perioadă a anului, cu flori, copaci înmuguriţi, iarbă crudă – o zi numai bună pentru o plimbare tonică.

– Ce ai învăţat pînă acum din întîlnirile pe care le-ai avut cu concurenţii de la Megastar?
Cred că problema se pune un pic invers. În primul rînd, concurenţii au învăţat multe de la mine pentru că experienţa mea în televiziune mă ajută să-mi manageriez bine emoţiile. Iar lupta cu tracul este marea lor provocare la Megastar. Trecînd peste calităţile vocale pe care le au şi peste vocaţia de artist, care este evidentă la unii dintre ei, competiţia se dă cel mai acerb la capitolul stăpînire de sine. Am văzut concurenţi foarte talentaţi, dar care nu reuşeau să-şi înfrîngă emoţiile, iar asta i-a costat. Tocmai pentru că îmi dau seama cît de important este să fii natural pe sticlă, să rezişti tensiunii şi fiindcă am trecut la rîndul meu, acum mulţi ani, prin aceleaşi situaţii, sînt mereu alături de ei, îi susţin cît pot, le împărtăşesc experienţele mele şi asta îi ajută. Cît despre ce am învăţat eu, nu neapărat de la concurenţi, ci de la emisiune, ei bine, atunci cînd intri într-o competiţie trebuie să lupţi pînă la capăt. Şi chiar dacă nu ajungi pe primul loc, asta nu înseamnă că nu eşti bun sau că nu poţi face mai mult. Cînd crezi cu adevărat în ceva, ar fi păcat să renunţi la jumătatea drumului!

– Ce aştepţi de la acest sezon?
Producţii foarte bune şi, evident, rating. Am toate motivele să sper la aceste lucruri pentru că toată echipa e trup şi suflet, concurenţii sînt foarte ambiţioşi, dornici să facă performanţă. Mai ales că au exemplul lui Cătălin Josan, care, în numai un an, a reuşit să scoată un album, un videoclip, să susţină multe concerte şi să fie în finala naţională de la Eurovision. Această performanţă reflectă calităţile şi determinarea lui pe de o parte, dar este şi un gir dat Megastarului, iar noi sîntem foarte mîndri de rezultatele ediţiei trecute. Aşa că e normal să ne dorim ca sezonul acesta să facem ceva şi mai bun!

– Cine te consiliază în privinţa ţinutelor din emisiune?
În general, port haine care să mă reprezinte. Şi e vital să te simţi confortabil într-o ţinută pe care trebuie să o porţi într-o emisiune de patru ore în direct. Iar pentru Megastar îmi pregătesc cu mare atenţie garderoba împreună cu Irina Schrotter şi Ramona Voicu. De fapt, multe dintre ţinutele pe care le port în emisiune sînt din colecţia pe care eu şi Irina o semnăm. Mie îmi place stilul Irinei şi cred că ne completăm foarte bine atunci cînd ne punem laolaltă ideile.

– Dar pentru apariţiile în reviste sau la evenimente?
Cînd eşti persoană publică, e absolut necesar să ai un consilier de imagine, chiar dacă ai gust şi simţul modei. În cazul meu, fiecare apariţie în reviste sau la evenimente este pusă în balanţă de prietena mea, Ramona Voicu, unul dintre stiliştii cei mai bine documentaţi şi pasionaţi de ceea ce fac. Ea mă cunoaşte foarte bine, îmi ştie stilul, ceea ce e foarte important, îşi dă seama care sînt lucrurile care mă avantajează şi mă reprezintă. Iar ceea ce apreciez foarte mult la Ramona este faptul că nu încearcă să mă transforme în altceva, ci mă ajută să-mi con­stru­iesc o imagine unitară, autentică, nu doar una comercială. Ea mi­zează pe naturaleţe, preia din tendinţe ceea ce se mulează pe stilul meu şi e genial cînd îţi găseşti propria abordare a modei. Nu eşti nici o copie la indigo, nu rişti ridi­colul, dar nici nu eşti doar o apa­riţie corectă. Eşti tu, iar asta îţi dă o libertate de exprimare fan­tastică şi o mare siguranţă de sine.

Fără proiecte profesionale alături de iubit

– O să te vedem în proiecte profesionale alături de iubitul tău?
Nu am avut nici un proiect comun, pe plan profesional, şi nici nu plănuim vreunul. Fiecare are propria carieră, eu iubesc televiziunea, Tudor – muzica şi teatrul. Nu înseamnă că drumurile noastre nu se pot întîlni pe plan profesional sau că nu sîntem compatibili şi din acest punct de vedere, dar deocamdată fiecare s-a concentrat pe proiectele proprii tocmai pentru că amîndoi sîntem perfecţionişti şi vrem să ne iasă lucrurile foarte bine.

– Tudor Chirilă îşi dă cu părerea despre concurenţii Megastar pe care tu îi încurajezi?
Da, sigur, e inevitabil pentru că are cunoştinţe în domeniul acesta şi e îndreptăţit să o facă. Dar nu polemizăm pe această temă. Pur şi simplu, din cînd în cînd, dacă are timp, trece pe la studio sau urmăreşte emisiunea la televizor şi îşi spune părerea.

– De cînd prezinţi această emisiune ţi-ai descoperit calităţi vocale?
Nu le-am căutat!

– Cum îţi place să îţi petreci timpul liber?
Am puţin timp liber şi îmi place să mi-l petrec cu cei dragi. Selectez evenimentele la care sînt invitată şi-mi ofer răsfăţul de a sta mai mult alături de Tudor, de mama şi bunica mea, pe care încerc să le vizitez zilnic, şi de prietenii apro­piaţi. O constantă a programului meu este Maria, fetiţa împreună cu care încerc să fac cît mai multe lucruri. Iar un alt capitol important e sportul, pentru că îmi place să am tonus, iar mişcarea îmi dă energie. Oricît de plină mi-ar fi agenda, nu pot să renunţ la sală.

– Şi dacă şi tu şi Tudor aveţi cîteva zile libere, unde vă place să plecaţi?
Cum spuneam, stăm destul de prost la capitolul timp liber. Tudor are mereu un proiect în desfăşurare, eu am weekend-urile ocupate fiindcă transmisia în direct e sîmbăta seara. Aşa că e mai greu să organizăm escapade de cîteva zile. Tocmai de aceea, ne bucurăm de vacanţe cît de mult putem, iar cea mai recentă, în iarnă, a fost de trei săptămîni. Pentru aceste vacanţe alegem împreună destinaţiile. La începutul lui 2008, am ales Malaezia şi Singapore, pe de o parte pentru că ni s-a părut incitant, fiind vorba de o altă cultură, atît de contrastantă, iar pe de altă parte aceste destinaţii ne-au oferit linişte şi relaxare, de care aveam nevoie şi eu şi Tudor.

– Ce-ţi doreşti pentru acest an?
În primul rînd sănătate, ştiu că sună banal, dar este esenţială pentru orice altceva. Apoi, aş vrea să am destulă energie încît să duc la bun sfîrşit proiectele în care sînt implicată şi la care ţin foarte tare. Şi mai am o mare dorinţă, aceea de a-mi termina casa pe care am început-o anul trecut şi în care aştept cu nerăbdare să mă mut.

– În ce activităţi caritabile eşti implicată acum?
Predau de un an cursuri de limba engleză unor copii dintr-un centru educaţional patronat de asociaţia “Salvaţi copiii” şi asta îmi dă nişte satisfacţii enorme. Am descoperit micuţi foarte talentaţi şi inteligenţi care au reuşit să înveţe în timp record. Mă bucur că-i pot ajuta şi m-am apropiat mult de ei. În plus, fac parte din comitetul de organizare a Festivalului brazilor de Crăciun, o acţiune caritabilă care are deja o istorie frumoasă şi rezultate importante.