Andreea Raicu: ”Iubesc şi sunt iubită”

De: Nicoleta Nicolae / 19.09.2012, 10:18
Andreea Raicu: ”Iubesc şi sunt iubită”
O femeie e mai frumoasă atunci când iubeşte, este de părere Andreea Raicu.

– Ai un blog de fashion şi frumusete. Care ar fi cea mai importantă lecţie de frumuseţe primită de tine?
andreearaicu.ro e mai mult decât un blog de modă şi frumusete… Cum spuneam este o revista online prin care, eu şi echipa mea, încercăm să creăm o comunitate cât mai mare de femei care au în comun dorinţa de a trăi frumos. Şi pentru că ai pomenit de lecţie, unul dintre lucrurile care ne individualizează în peisajul online-ului e şi faptul că noi avem o secţiune de «lecţii« de machiaj, păr, modă, sub forma unor materiale video care sunt extrem de apreciate. Dar, ca să mă întorc la întrebarea ta, cred că cea mai importantă lecţie de frumuseţe primită a fost: interiorul nu poate fi nici machiat şi nici îmbrăcat, el poate fi doar îmbogătit spiritual. Frumuseţea exterioară e importantă, dar e trecătoare….

– Care ar fi cel mai eficient truct de beauty?
Eu nu sunt adepta unor « reţete « care se aplică şi funcţionează pentru oricine, deci nu aş putea să îţi spun care e cel mai eficient truc, dar ştiu că hidratarea, sportul, somnul înainte de ora 12, grija pentru ceea ce mâncăm, cu siguranţă, ne vor face să arătăm mai bine.

– Ce înseamnă stilul pentru tine? Crezi că o femeie se naşte cu stil sau îl adaptează apoi?
Pentru mine, stilul nu se rezumă la felul în care ne îmbrăcăm. El include şi cărţile pe care le citim, muzica pe care o ascultăm, locurile în care mergem, oamenii cu care ne petrecem timpul etc. Stilul este in viziunea mea, proiecţia exterioară a interiorului nostru. Putem să ne naştem cu stil, iar în cazul în care nu se întâmplă asta, stilul se învaţă, se educă, evoluează, dar pentru asta e nevoie de oameni care să ne explice, să ne înveţe, să ne fie modele. Nu e suficient să copiezi o ţinută dintr-o revistă şi să „ai stil”, e nevoie de un pic mai mult decât atât.

– Crezi că frumuseţea e mână-n mână cu banii? Adică, frumos înseamnă neapărat şi scump?
Frumos nu înseamnă neapărat scump. Frumos înseamnă un lucru de bună calitate, care ni se potriveşte şi care are legătură cu noi, cu personalitatea noastră. O greşeală pe care multă lume o face, şi mărturisesc că şi eu am făcut asta la un moment dat, e să îşi cumpere multe lucruri de acelaşi fel. O să îţi dau un exemplu: la una din ediţiile emisiunii „Miss fata de la ţară”, o concurentă a venit cu vreo 10 perechi de jeanşi, din care, 5 perechi de aceeaşi culoare şi modelul aproape identic. Aici e un exemplu de bani cheltuiţi prost pe haine. Din fericire, sunt din ce în ce mai multe opţiuni pentru a te îmbrăca bine la un preţ acceptabil, trebuie doar să ne informam şi să facem alegerile bune.

– Care este produsul cosmetic de care nu te desparţi niciodată?
Trebuie să îţi recunosc, nu e doar unul, sunt trei: serum-ul hidratant, mascara şi gloss-ul hidratant.

– Şi care ar fi cei mai importanţi paşi în ritualul tău de frumuseţe?
Cred că singurul ritual pe care îl am este somnul, o alimentaţie cât mai echilibrată şi liniştea interioară. Bineînţeles că folosesc şi produse cosmetice, merg şi la coafor sau diverse proceduri, dar acestea sunt doar lucruri care ne ajută, dar nu ne fac neapărat mai frumoase. De cele mai multe ori mi s-a spus că sunt frumoasă atunci când nu aveam nici un pic de machiaj pe faţă.

– Crezi că o femeie care iubeşte e mai frumoasa? Tu iubeşti în acest moment? Eşti iubită?
Iubesc şi sunt iubită! Îi multumesc lui Dumnezeu pentru că am oameni în jur pe care îi iubesc şi care mă iubesc. O femeie e mereu mai frumoasă când iubeşte şi asta pentru că iubirea, dincolo de partea strict sentimentală, e o stare care aduce la suprafaţă tot ce e mai bun în noi. Nu trebuie să îl aşteptăm pe „Făt Frumos” ca să putem iubi, zilnic e important să conştientizăm că iubirea e în noi şi în jurul nostru şi ţine de noi să ne ajutăm de ea să ne facem viaţa mai frumoasă.

– Care sunt noutăţile acestui sezon al emisiunii „Mi-s băiatul de la ţară„?
Continuăm şi acest al doilea sezon din emsiune cu acelaşi format, nu sunt schimbari majore: avem tot 6 băieţi pe care vedetele noastre i-au găsit în satele României şi care vor veni la Bucureşti, unde se vor pregăti cât pot ei mai bine pentru a câştiga premiul pus în joc. Şi pentru că am vorbit de vedete care au avut misiunea de a pleca în ţară, în acest sezon sunt alături de noi: ConnectR, Anda Adam, Maria Cîrneci, Dana Săvuică, Alina Crişan şi Cornel Păsat.
Nicoleta Nicolae