Andreea Raicu – Provocările unei femei… la 30 de ani!

De: Cătălina Matei / 31.08.2009, 00:00
Andreea Raicu - Provocările unei femei... la 30 de ani!
Din această toamnă, Andreea va surprinde publicul din România cu o nouă provocare. Vedeta Prima TV va juca în serialul ”Efect 30”, o poveste despre patru prietene aflate în jurul vîrstei de 30 de ani. Personajul său se numeşte tot Andreea şi este beauty editor la o revistă. Pentru acest rol, Andreea a luat lecţii de actorie, filmează cîte 10-12 ore pe zi, iar ţinutele pe care le va purta vor stabili un nou trend în modă.

– Cît timp ţi-a luat să accepţi oferta de a juca în ”Efect 30”?
La început, am fost destul de circumspectă, pentru că este un domeniu nou pentru mine şi nu aveam o pregătire în arta actoriei. Însă, după ce am dat proba, producătorii au fost foarte încîntaţi şi mi-au spus că, timp de două luni, voi face pregătire cu un preparator.

Îmi plac provocările, vreau să iasă totul foarte bine şi o să dau tot ce am mai bun în mine. Am ales ”Efect 30” din nenumărate motive. Scenariul mi s-a părut interesant de la prima citire. Apoi, faptul că aparţine unei case de producţie remarcabilă prin profesionalism a contat foarte mult. Un rol esenţial l-a avut şi discuţia cu regizorul Jacob Goldwasser, care mi-a schimbat perspectiva despre acest proiect.

Un motiv foarte ”greu” în balanţa deciziei mele a fost faptul că mi-a fost pus la dispoziţie un preparator. Este un om minunat, sub îndrumarea căruia mă pregătesc zilnic şi de la care am învăţat foarte multe dintre secretele meseriei. Timp de două luni am luat lecţii de actorie, am făcut improvizaţie şi pregătire pe scenariu.

– Între o scenă de dragoste şi o criză de nervi, ce ţi se pare mai greu de interpretat?
În actorie, nu există scene uşoare sau lucruri uşor de făcut, pentru că trebuie să fii mereu autentic şi natural. Oricît de simplă pare o scenă, dacă actorul nu o înţelege şi nu o recreează din perspectiva personajului, efectul este ratat. Secretul jocului actoricesc este să nu fie un joc.


Deşteptarea la 6!

– Cum te înţelegi cu restul actorilor din echipă?
Am fost plăcut impresionată de faptul că au avut cu toţii multă răbdare cu mine, m-au tratat ca şi cum aş fi fost un actor cu experienţă, nu m-au făcut să mă simt debutantă, iar acest lucru mi-a ridicat moralul. Sînt oameni plini de energie pozitivă, care te ajută ori de cîte ori o pot face şi alături de care mă simt în siguranţă.

– Dintre băieţi, cine e partenerul tău în serial?
Partenerul meu din film este Vlad, interpretat de Dorian Boguţă. Fiind la început în acest domeniu, sînt norocoasă că am un partener calm, cu multă răbdare şi care mă ajută foarte mult.

– Filmezi cîte 10-12 ore pe zi. Cum reuşeşti să te menţii în formă?
Înainte de ziua de filmare, care începe la 8 dimineaţa, merg la sală. Mă ajută să mă menţin în formă atît fizic cît şi psihic. Deşi îmi este greu să mă trezesc, la 6 dimineaţa sînt în picioare. În plus, am mereu grijă ce mănînc, am un meniu zilnic bazat pe principiile bucătăriei Ayurveda.

– Femeia la 30 de ani… Crezi în criza vîrstei mijlocii?
Nu cred şi o spun cu toată tăria. Personal, nu am trecut printr-o asemenea criză şi nici nu văd vreun motiv pentru care această vîrstă ar reprezenta un moment de răscruce în viaţa cuiva. Abia la 30 de ani reuşeşti să conştientizezi cu toată profunzimea ceea ce ţi se întîmplă, abia atunci poţi să înţelegi lucrurile şi, dacă eşti o persoană obiectivă, îţi dai seama că de tine depinde în mare parte tot ceea ce este bun şi mai puţin bun în viaţa ta.

– Ce s-a schimbat la tine atunci cînd ai împlinit 30 de ani?
Nu s-a schimbat nimic în mod radical. Pur şi simplu, am evoluat, am devenit mai înţeleaptă, să spunem. Deşi este un termen destul de pretenţios, totuşi exprimă bine ideea de evoluţie în plan personal şi profesional.

– Ţi se spune des că arăţi mai bine la 30 de ani decît la 20?

Mi s-a spus mereu că arăt bine. Natura a fost generoasă cu mine, iar eu am avut întotdeauna grijă de aspectul meu fizic, pentru că şi modelele mele, mama şi bunica, au fost femei cochete. Nu sînt genul de persoană devenită victimă a propriei frumuseţi, nu am exagerat niciodată în această privinţă şi nici nu m-am străduit să arăt bine doar de dragul imaginii. Desigur, între 20 şi 30 de ani este distanţă fix de un deceniu, acela în care corpul se schimbă semnificativ, în sensul că din adolescentă te transformi în femeie. Dar acesta este un lucru care cred că flatează pe oricine.

– Din propria experienţă, iubeşti mai intens la 30 de ani decît la 20?
Dragostea este una singură, fie că ai 20, 30, 40 sau 100 de ani. Cînd iubeşti, iubeşti. Nu poţi spune că la o anumită vîrstă iubeşti mai puţin decît la alta. Poate că se schimbă perspectiva o dată cu vîrsta, începi să iubeşti ceea ce merită cu adevărat să fie iubit, iar experienţele anterioare te ajută.

Din culisele
serialului…

“Efect 30” spune povestea a patru prietene, reprezentantele unei noi generaţii de femei. Acestea vor încerca să facă faţă problemelor şi provocărilor cotidiene, dar mai ales vor încerca să păstreze o legătură de peste 15 ani.

– Andreea Raicu va juca rolul spectaculoasei şi ambiţioasei Andreea, o tînără care este editor beauty la o revistă celebră.

– Ana-Maria Lazăr o va interpreta pe extravaganta Vava, proprietara unui salon de cosmetică.

– Adriana Butoi va da viaţă Ruxandrei, copywriter într-o agenţie de publicitate, cu un CV sentimental complicat.

– Iar Mihaela Mihăescu joacă rolul unei mame, soţii şi prietene echilibrate şi foarte zen. Dorian Boguţă îl interpretează pe Vlad, publisher într-un trust de presă şi iubitul Andreei.

– Toma, iubitul tînăr şi naiv al Vavei, este interpretat de Adrian Nicolae. George Remeş va da viaţă fotografului Ştefan, cel care o pune pe jar pe Ruxandra.

– Chirurugul estetician Mircea Stancu, soţul Laurei, va fi interpretat de Adrian Ciglenean.

– Regizorul seria­lului este Jacob Goldwasser, care are o experienţă de peste 30 de ani în producţiile de film şi televiziune.

"Abia la 30 de ani reuşeşti să conştientizezi cu toată profun­zimea ceea ce ţi se întîmplă, abia atunci poţi să înţelegi lucrurile şi, dacă eşti o persoană obiectivă, îţi dai seama că de tine depinde în mare parte tot ceea ce este bun şi mai puţin bun în viaţa ta"