Andreea Raicu: „Sunt singură şi îmi este bine”

De: Nicoleta Nicolae / 20.03.2012, 08:00
Andreea Raicu:
Andreea Raicu este dovada vie că o femeie frumoasă poate fi şi fidelă. De 12 ani face emisiuni la Prima Tv şi nicio altă televiziune n-a reuşit să o facă să plece.

Acum are un nou proiect, „M-a făcut mama artist” şi e convinsă că a făcut în viaţă cele mai bune alegeri. Pe plan personal însă, una dintre cele mai frumoase femei din Romania este singură şi crede că o femeie nu trebuie să facă niciun fel de compromis de frica singurătăţii.

– În curând te vom vedea într-o nouă emisiune „M-a făcut mama artist”, la Prima tv. Ce ne poţi spune despre acest proiect?
Dacă ar trebui să rezum în câteva cuvinte noua emisiune atunci aş spune că este un show cu adolescenţi în care mamele au un rol extrem de important. Dar „M-a făcut mama artist” este mai mult decât atât, am căutat tineri între 13 şi 18 ani pentru că vrem să descoperim talente încă neşlefuite, nealterate şi vrem să le acordăm şansa unei cariere. Un lucru extrem de important la această emisiune mi se pare premiul, o bursă la Berklee College of Music, unul dintre cele mai importante colegii de muzică din Statele Unite. Formatul e unul inedit, este prima dată când într-un show muzical este implicat direct un membru al familiei. „M-a făcut mama artist” este un format 100% românesc şi originalitatea sa a atras şi atenţia lui Scooter Braun, impresarul şi cel care l-a descoperit şi lansat pe Justin Bieber.

– Care este mecanismul emisiunii-concurs?
În emisiune vor participa 11 tineri împreună cu mamele lor. Ei vor locui în case separate şi nu vor putea comunica decât în anumite momente, dar mamele se vor implica activ în pregătirea pentru showul copiilor lor. Concurenţii sunt jurizaţi de către Corina Bud, Elena Gheorghe, Dan Teodorescu şi Connect-R. Ei sunt cei care vor stabili, pe baza notelor, care sunt concurenţii care ajung la baraj. Decizia finala, însă, o au mamele, ele decid cine rămâne şi cine pleacă.

– Care dintre toate emisiunile pe care le-ai prezentat în tot acest timp ţi-a fost mai drag?
E ca şi cum ai pune o mamă să aleagă între copii ei. Este foarte greu şi de asta nu o să dau nume, dar pot să vă spun că sunt acele emisiuni care m-au provocat profesional, complexe, inovative cum au fost Big Brother sau Reuniunea de clasă, şi cu siguranţă cele care sunt în direct.

– Cred că eşti una dintre cele mai fidele vedete de la noi. Eşti de ceva vreme la Prima TV. De ce ai rămas totuşi aici?
Din 2000 sunt la Prima TV, iar prima emisiune a fost „Stil”. Dacă e să fac o socoteală sunt 12 ani. De ce am rămas? Nu pot să fiu ipocrită să spun că nu au existat oferte, dar până în momentul de faţă poate nimeni nu m-a convins că merită să plec. Tot ce contează este că în toţi anii ăştia mi-a plăcut ceea ce am făcut, am făcut echipă cu nişte oameni senzaţionali şi că am fost înţeleasă şi respectată pentru cine sunt şi pentru munca mea. Îmi place să muncesc, nu sunt oportunistă şi nu îmi fac planuri pentru termen scurt. Nu trădez prezentul muncit pentru un viitor incert.

– În paralel, ai un blog de personal branding. Cum s-a născut aceasta idee?
andreearaicu.ro a pornit ca un blog şi de 6 luni s-a transformat într-o revistă online. Un brand se construieşte în timp, cu muncă, răbdare, seriozitate şi multă perseverenţă. Site-ul a plecat dintr-un interes din partea celor care mă citeau, dar şi pentru că vroiam să am şi un alt mediu în care să mă exprim, să arăt lucrurile care mă interesează, pasionează, mă preocupă. Îmi doresc să creez cea mai mare comunitate de femei care să „Trăiască Frumos”, acesta fiind şi motto ul site ului..


– A fost un moment când ai avut o problemă cu alegerea ţinutei?
Cu siguranţă! Faptul că sunt pasionată de modă şi am poate mai multă informaţie decât majoritatea oamenilor nu înseamnă că nu îmi e greu uneori să îmi aleg hainele. Cred că toate femeile au momente în care nu sunt mulţumite de ce au în dulap sau nu se simt inspirate în alegerea ţinutei. De fiecare dată când mi se întâmplă asta mă întorc la lucrurile de bază: mă gândesc unde am de mers, ce am de făcut, cu cine mă întâlnesc şi îmi aleg o ţinută „corectă” la care adaug un ceva care să „învioreze” ţinuta, fie că e vorba de o bijuterie, accesoriu sau o geantă.


Acum sunt singură şi îmi este bine
– Care crezi că este cea mai mare realizare a ta de până acum?

Faptul că am reuşit să rămân cu picioarele pe pământ, că am ştiut să fac alegerile bune în viaţă. Sunt fericită cu mine şi ceea ce sunt în ziua de azi. Mă simt foarte bine, sunt sănătoasă, fac ceea ce îmi place, am o familie minunată, prieteni care îmi sunt aproape, restul …. sunt doar detalii.


– Cum stai cu dragostea? Eşti cu cineva în acest moment?

Nu prea îmi place să vorbesc despre viaţa mea personală, dar ca să îţi răspund la întrebare: acum sunt singură şi îmi este bine.

– Mai ţii legătura cu Tudor (Chirilă)?
Tudor este un capitol important din viaţa mea, amândoi suntem nişte oameni maturi şi ne comportăm în consecinţă…

– Ce apreciezi cel mai mult la un bărbat? Sunt altele pretenţiile o dată cu trecerea timpului?
E normal ca o dată cu trecerea anilor să ne modificăm pretenţiile, se cheamă evoluţie. Cred că principalul lucru care se modifică este faptul că nu ştii neapărat ce vrei de la celălalt, dar ştii cu siguranţă ce nu vrei. Un bărbat trebuie să fie şi să se comporte ca un bărbat. Apreciez buna creştere,corectitudinea, politeţea, inteligenţa, umorul, asumarea, atenţia şi respectul pentru cei din jur….

– Crezi ca o femeie frumoasă ar trebui să aibă mai mult noroc în dragoste?
Nu cred că o femeie frumoasă are mai mult sau mai puţin noroc în dragoste decât un om normal. Plus că, frumuseţea e relativă, trecătoare şi etaloanele frumuseţii se schimbă cu anii. Nu sunt ipocrită să spun că exteriorul nu contează, dar nu frumuseţea e ceea ce menţine un cuplu împreună. Cred că femeile trebuie să aibă încredere în ele, să aibă grijă de ele, să gândească pozitiv şi cu siguranţă îşi vor întâlni dragostea. Nu trebuie să facem compromisuri de frica singurătaţii, iar dragostea, relaţia trebuie să fie acel ceva în care ne regăsim, în care putem să fim noi înşine. Îmi doresc ca toate femeile să aibă curajul să facă alegerile care să le facă fericite pentru că eu cred cu tărie că fericirea este o alegere personală.


– Unde te vezi peste 10 ani?

Nu fac planuri cu bătaie atât de lungă, dar sper ca atunci să fiu sănătoasă, fericită, să fac ceea ce îmi place.

Nicoleta Nicolae

M-a făcut mama artist se difuzează joi, de la 20.30, la Prima TV.