Andrei Cojocaru, cel mai tânăr câştigător ”iUmor”: ” Îmi place să scriu, îmi place limba română”

Apropo.ro / 29.05.2018, 10:40
Andrei Cojocaru, cel mai tânăr câştigător ”iUmor”: ” Îmi place să scriu, îmi place limba română”
Marele câştigător ”iUmor” din acest sezon are doar 18 ani şi a fost preferatul juraţilor, dar şi al telespectatorilor! Luat prin surprindere de succesul său, Andrei Cojocaru nu ştie încă ce va face cu premiul în valoare de 20.000 de euro.

Andrei Cojocaru a intrat pe scenă cu acelaşi entuziasm care i-a cucerit pe cei trei juraţi în etapa audiţiilor. ”Ştie să scrie şi dă dovadă de foarte mult talent”, a apreciat Cheloo prestaţia lui Andrei. Mai mult, acesta a reuşit să atragă şi atenţia celorlalţi finalişti, care au avut emoţii bine întemeiate înainte de a vedea numărul din finală al lui Cojocaru. Trei voturi fără emoţii a reuşit însă să obţină Andrei Cojocaru, dar şi toate laudele celor prezenţi. ”Mi se pare că textul acesta a fost mai amuzant decât tot ce am auzit în ultimele ore”, a spus Cheloo. Telespectatorii au fost cei care au decis că Andrei are toate calităţile pentru a merita marele premiu în valoare de 20.000 de euro, însă Andrei mărturiseşte că nu se aştepta să aibă atât de mult succes şi, cu atât mai mult, nu ştie ce va face cu premiul câştigat: ” Premiul o să-l chibzuiesc şi o să fac ceea ce îmi poate crea plăcere prin prisma unei sume de bani. Nu ştiu încă ce o să fac cu banii”.

Chiar dacă emisiunea a fost înregistrată, votul publicului a fost în direct, astfel că Andrei a aflat, şi el, duminică seara, că a fost preferatul telespectatorilor. ”Fiind un concurs de mare amploare, ştiind că atâţia oameni se uită la mine, a fost un stimul interesant la nivel emoţional. Stăteam cu nişte prieteni foarte buni şi urmăream emisiunea şi a fost situaţia de aşa natură că toată lumea a început să urle efectiv în momentul în care a spus Şerban numele meu. Am speriat tot cartierul. A fost foarte fain!”, ne-a povestit Andrei.

Succesul l-a uimit pe tânărul de doar 18 ani, care a început să scrie de mai puţin de un an. ”Până să apar acolo nu ştia nimeni de mine. Eu m-am apucat de muzică la sfârşitul verii lui 2017 şi până la apariţia mea la iUmor, adica vreo 7 luni mai târziu, toată treaba asta era mai mult un hobby, până mi-am dat seama că lumea chiar ascultă ce prostii spun eu, iar când m-au votat să merg în finală am început să iau mai în serios subiectul”, mărturiseşte Cojocaru, care în ziua finalei a lansat şi o nouă piesă, ”Necioplit”, pe canalul său de You Tube.

Influenţat iniţial de muzica celor de la Paraziţii, Andrei plănuieşte să exploreze acum mai multe zone din muzica rap. ”O să experimentez până găsesc ceea ce mă descrie şi mă caracterizează cel mai bine. Când mă gândesc că în societatea noastră plină de câini, dacă eşti sincer eşti slab, nu pot decât să încerc să fiu cât pot de sincer, cum m-a învăţat mamaie.  Nu ştiu cum procedează alţii, dar eu dacă nu cred tot ceea ce spun într-un text, parcă aş mânca folosind furculiţa altcuiva – nu lipeşti buzele când iei bucata de mâncare din ea, tragi cu dinţii… Aşa că nu nu voi fi de acord vreodată să îmi scrie cineva vreun text, îmi place să scriu, îmi place limba română”, a mai spus câştigătorul celui de-al cincilea sezon ”iUmor”.

Tags: