Andrei Cojocaru, finalist ”iUmor”: ”Am simţit că mi se taie picioarele, nu îmi aduc aminte ce s-a întâmplat”

Apropo.ro / 17.05.2018, 11:09
Andrei Cojocaru, finalist ”iUmor”: ”Am simţit că mi se taie picioarele, nu îmi aduc aminte ce s-a întâmplat”
Andrei Cojocaru, în vârstă de doar 18 ani, şi-a adunat tot curajul pentru a urca pe scena ”iUmor” cu o piesă rap pe care nu a mai prezentat-o altcuiva. Pariul său s-a dovedit a fi cel câştigător, astfel că acum, Andrei este cel mai tânăr concurent care va intra în finala ”iUmor”, de pe 27 mai, de la ora 20.00, la Antena 1.

Versurile lui Andrei, o satiră la adresa superficialităţii unor vedete autohtone, au rezonat cu cei trei membri ai juriului. ”Ai avut câteva asocieri de cuvinte, rime, foarte interesante. Dacă la 18 ani scrii atât de bine, la 40 de ani vei fi un geniu al rap-ului!”, a spus Cheloo. Singura dezamăgire a celor trei juraţi a fost că Andrei nu avut câteva versuri acide şi la adresa lor. ”Am rămas absolut fascinat! Ce bucurie de om!”, l-a lăudat Mihai Bendeac. La final, oricât de mult i-ar fi admirat juraţii maturitatea, Andrei a recunoscut că abia aşteaptă să o sune pe mama sa şi să o anunţe.

Înainte de finala ”iUmor”, Andrei are şi alte ”probleme” pe cap: e clasa a XII-a şi trebuie să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat. ”N-am avut niciun fel de teamă înainte să intru pe scenă, în schimb în momentul în care am păşit pe ea, am simţit că mi se taie picioarele şi nu îmi aduc aminte în mare parte ce s-a întâmplat, ştiu doar când am urcat şi când am coborât. Îmi bătea inima violent! Nu ştiu dacă ar trebui să câştig finala, dar idealul meu e să le stârnesc oamenilor prin versurile mele nevoia şi setea de cunoaştere, de a pune mâna pe o carte, de a citi o poezie de Blaga sau un roman de Proust sau chiar şi un basm de Ispirescu. Dacă reuşesc să fac asta măcar câtorva indivizi, mie îmi e suficient”, spune Andrei Cojocaru.
Cel mai tânăr dintre finaliştii ”iUmor” din acest sezon spune că s-a bucurat de popularitate după apariţia sa în emisiune, iar de la o mie de vizualizări, piesele sale de pe contul de You Tube au ajuns până la 100.000. ”A fost fain, nu mă aşteptam să fie atâţia oameni care apreciază ceea ce fac eu”, a mai spus acesta.

Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România se apropie de finalul celui de-al cincilea sezon. Duminică, 20 mai, telespectatorii vor putea revedea cele mai tari momente marca ”iUmor”, iar duminică, 27 mai, de la ora 20.00, în marea finală, românii vor afla cine este câştigătorul din acest sezon! Irinel şi Diana, Andrei Gîrjob, Sevi şi Francesca, Bogdan Zloteanu, Isabela Iacupovici, Renata Cilan, Mirela Buhuş, Dan Cîrstea, Andrei Cojocaru, Cătă Dum şi Dan Ţuţu sunt cei care se luptă de această tată pentru marele premiu. Finala ”iUmor” va fi înregistrată, însă votul telespectatorilor se va face live, după ce fiecare dintre câştigătorii celor 11 ediţii îşi va prezenta numărul pregătit.

Dacă în audiţii aceştia aveau nevoie de două dintre voturile juraţilor pentru a ajunge la vot în aplicaţia ”iUmor”, în marea finală, concurenţii trebuie să îi convingă pe toţi trei, altfel sunt eliminaţi. În seara difuzării marii finale, publicul telespectator va putea vota interpretarea concurenţilor într-un interval de 20 de minute pentru a decide prin votul prin  SMS la 1313 (numai în reţelele mobile VODAFONE, ORANGE, TELEKOM) marele câştigător, care va pleca acasă cu marele premiu în valoare de 20.000 de euro.

Tags: