Andrei Ivanțoc a fost predat autoritaților moldovene

Apropo.ro / 02.06.2007, 12:50
Andrei Ivanțoc a fost predat autoritaților moldovene
Deținutul politic Andrei Ivanțoc, eliberat sâmbata de regimul de la Tiraspol, a fost îmbarcat la bordul unei mașini a Ministerului moldovean de Interne, care a trecut frontiera fara sa se opreasca și s-a îndreptat într-o direcție necunoscuta, relateaza

Deținutul politic Andrei Ivanțoc, eliberat sâmbata de regimul de la Tiraspol, a fost îmbarcat la bordul unei mașini a Ministerului moldovean de Interne, care a trecut frontiera fara sa se opreasca și s-a îndreptat într-o direcție necunoscuta, relateaza corespondentul MEDIAFAX la Chișinau.

Mașina era condusa de adjunctul ministrului moldovean al Reintegrarii, Ion Stavila. În momentul trecerii frontierei, Ivanțoc, aflat pe locul din spatele șoferului, a încercat sa deschida portiera și sa sara din mașina.

Cu puțin timp înainte, în momentul în care fusese predat autoritaților moldovene, Ivanțoc fugise în direcția opusa, motiv pentru care a fost pus la pamânt și batut de forțele de securitate transnistrene.

Potrivit unui ziarist transnistrean, acesta refuza sa paraseasca teritoriul Transnistriei, pe care o considera ca aparținând Republicii Moldova, afirmând ca nimeni nu îl poate deporta de pe teritoriul moldovean. Autoritațile de la Tiraspol i-ar fi comunicat lui Ivanțoc ca a fost declarat persona non grata și nu mai poate reveni în Transnistria.

Potrivit corespondentului MEDIAFAX, Ivanțoc va fi transportat cel mai probabil la spital, deoarece a suferit o cadere nervoasa.

Mediafax