Andrei Ştefănescu şi Liviu Vârciu continuă competiţia: au fost salvaţi de Dragonul Verde

De: Cristiana Trifu / 27.03.2018, 12:50
Andrei Ştefănescu şi Liviu Vârciu continuă competiţia: au fost salvaţi de Dragonul Verde
Prima etapă pe teritoriul Thailandei, ultima ţară din maratonul de 5000 de kilometri, a fost una memorabilă pentru cele trei cupluri rămase în competiţia ,,Asia Express”. Printre experienţe inedite care le-au tăiat răsuflarea, probe care s-au terminat în accidentări dureroase pentru Liviu şi Vica şi situaţii limită impuse de condiţiile extreme ale acestei aventuri, finalul a fost unul norocos. Dragonul Verde dezvăluit de cutia misterioasă a salvat de la eliminare ultima echipă ajunsă la punctul de control, cea a lui Andrei Ştefănescu şi Liviu Vârciu, care s-au aflat pentru prima oară în această ipostază.

Ziua a început cu o serie de misiuni ce impuneau echipelor să recreeze fotografii cu animalul emblematic al Thailandei, elefantul. În mod evident, bunăvoinţa localnicior a fost şi în această etapă un factor decisiv, deoarece vedetele au fost nevoite să facă rost de tricouri inscripţionate din partea lor, sau să le ceară indicaţii pentru a ajunge la locurile indicate în fotografii. Dar pentru că rapiditatea cu care îndeplineau cerinţele le-ar fi putut garanta un loc în jocul recompensei, cele trei cupluri s-au mobilizat pentru a îndeplini misiunile cât mai repede. Cu toate acestea, nu toţi au avut noroc, iar echipa Anei Baniciu şi a Ralukăi a fost întârziată de traficul aglomerat al Thailandei.

Proba Amuletei a avut loc în Satul Elefanţilor, acolo unde primele două echipe ajunse s-au luptat pentru o recompensă de 1500 de Euro şi un bonus. Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu, alături de Daniela Crudu şi Vica Blochina s-au luptat cot la cot într-o probă a forţei şi rapidităţii. Concurenţii au fost nevoiţi să străbată un traseu cu obstacole, pe bârne instabile şi printre elefanţi înfometaţi, transportând în tot acest timp un coş încârcat cu fructe, cu care au fost nevoiţi să umple un alt coş la linia de sosire: ,,E proba de forţă fizică. Obstacolele doar te păcălesc. Ideea este că ai un coş care trebuie să ajungă plin la destinaţie.”, afirma Vica Blochina. Din cauza adrenalinei, care era la cote maxime şi a dorinţei incredibile de a duce la bun sfârşit provocarea, concurenţii s-au aventurat într-o probă dificilă la sfârşitul căreia au avut nevoie şi de intervenţia medicilor. Liviu Vârciu şi Vica Blochina şi-au julit picioarele până la sânge pe podul instabil de bambus şi au primit îngrijiri imediate: ,,Cruduţa şi Vica sunt foarte puternice, le-am vazut în spatele nostru că nu cedau. A fost o proba fizică..una foarte grea.”, a afirmat Liviu. Echipa formată din Liviu şi Andrei a îndeplinit misiunea cu brio, astfel încât au fost declaraţi câştigători. Ulterior, cele două echipe rămase, formate din Ana Baniciu şi Raluk, alături de Vica şi Daniela, au mers alături de localnici pentru a îndeplini un alt mic test. Cuplurile de fete au spălat elefanţii şi i-au îngrijit, iar misiunea nu a fost deloc una complicată, căci fiecare şi-a dat interesul şi s-a încărcat cu energie pozitivă: ,,E un moment miraculous pentru noi şi ne bucurăm enorm că am apucat să-l trăim. Este momentul meu preferat, pe care sigur nu am fi apucat să-l trăim dacă nu eram la Asia Express. “, a afirmat Raluka.

După ce Gina Pistol a oprit jocul, cele trei echipe s-au grăbit în a găsit cazare cât mai repede, ţinând cont şi de faptul că localnicii la care alegeau să înnopteze reprezentau un pion important în îndeplinirea ultimei misiuni. Fiecare cuplu a avut de învăţat două jocuri tradiţional thailandeze, utilizând bile şi elastice, având la dispoziţie un singur indiciu: că rapiditatea şi corectitudinea execuţiei i-ar fi putut ajuta în ultimul test al etapei. Oboseala şi epuizarea fizică s-au resimţit pe finalul zilei, iar vedetele au cedat presiunii unui joc ce devine din ce în ce mai greu: ,,Nu mai am efectiv forţă, de dimineaţă de când ne trezim, în jurul orei 5, noi nu nu stăm deloc. M-am săturat să dorm cu păduchi, purici şi ţânţari.”, afirma Daniela.

Ultima misiune a etapei a provocat vedetele să se întreacă într-un joc al tehnicii, iar proba elasticelor s-a dovedit a fi cu adevărat frustrantă pentru Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu, ce au rămas pe ultimul loc după ce echipele fetelor i-au învins în acest mic test. De aceea, cuplul băieţilor a ajuns ultimul la punctul de control şi a fost în pericol de eliminare, însă Dragonul Verde i-a salvat şi le-a mai dat o şansă de a demonstra că pot rezista celui mai dur reality show. În seara aceasta, de la ora 20:00 pe Antena 1, urmează o altă ediţie intensă ,,Asia Express”, în care vedetele se vor confrunta cu adevărate probe de karaoke, sau lupte corp la corp, toate acestea într-un test contracronometru ce i-ar putea aduce cât mai aproape de premiul final de 30.000 Euro.