Android conduce topul vanzarilor de smartphone-uri in Asia

Apropo.ro / 21.10.2011, 15:38
Android conduce topul vanzarilor de smartphone-uri in Asia
Desi Apple iPhone 4S inregistreaza record dupa record in materie de vanzari, in America de Nord, asiaticii prefera in continuare sistemele Android, dupa cum se vede in statistici.

Desi americanii au ramas cu impresia ca au ramas „buricul pamantului”, in ultimii ani, piata din Asia a depasit pe cea din SUA la categorii precum auto, electronice, electrocasnice sau telecomunicatii.

Boom-ul din domeniul telecomunicatiilor pe pietele din Asia-Pacific este asteptat sa ridice cu inca 15% pana la sfarsitul acestui an, rata de abonare la aceste servicii.

Piata smartphone-urilor a crescut si ea cu 24% din totalul modelelor de telefoane mobile in 2011, fata de 17% crestere in 2010 si se preconizeaza in continuare o crestere de pana la 56%.

Legat de preferintele clientilor, sistemele Android au avut o crestere de pana la 52% din totalul smartphone-urilor din pietele asiatice, fata de cei 16% detinuti in 2010, cumulandu-se in total suma de 7,8 milioane de „tablete media” in 2011.

In ciuda starii economice globale precare, penetrarea tehnologiei 3G in Asia va genera vanzari record si in viitorul apropiat, fiind incurajata si de o plaja rezonabila de pret a produselor.

Trebuie mentionat totusi ca si produsele Apple o duc bine in Asia, China devenind de curand a doua piata ca numar de vanzari, dupa SUA, reprezentand 16% din vanzarile Apple pe Q4 (vanzari de 4,5 miliarde de dolari).