Android Voice Search, de ieri și în limba română

De: Marian Andrei / 18.08.2012, 12:00
Android Voice Search, de ieri și în limba română
Google a lansat ieri aplicația Voice Search în limba română, disponibilă pentru toate sistemele de operare Android, prin care utilizatorii pot efectua rapid orice căutare pe telefon prin utilizarea vocii în locul tastaturii.

Update-ul la Voice Search oferă asistență pentru încă 13 limbi, ceea ce înseamnă un total de 42 limbi și dialecte din 46 de țări.

De acest update vor beneficia aproximativ 100 de milioane de proprietari de gadgeturi cu Android care vorbesc basca, bulgara, catalana, portugheza europeană, finlandeza, galeza, maghiara, islandeza, norvegiana, sârba, slovaca, suedeza și româna.

În ceea ce privește limba română, Dan Bulucea, Country Manager Google Romania, a declarat: „S-au depus eforturi considerabile pentru a colecta sute de mii de expresii și a dezvolta sistemul de recunoaștere vocală în limba română, iar scopul a fost ca Voice Search să facă diferența în viața de zi cu zi a utilizatorilor. Când suntem în mișcare sau avem mâinile ocupate și nu ne putem opri pentru a tasta informațiile de care avem nevoie, această aplicație este cu adevărat utilă și eficientă. Românii realizează deja milioane de căutări zilnic și acum pot face același lucru vocal, în limba română, prin intermediul Voice Search”.

Voice Search răspunde pe loc la orice tip de căutare uzuală, precum: care este distanța până la Timișoara, ce benzinării există în Craiova, cum va fi vremea astăzi, care este programul la cinema sau ce idei de cadouri există. Aplicația generează rezultate exacte de căutare astfel încât să acopere toate posibilitățile.