Andronescu: „Nu exclud desființarea unor licee”, ținând cont de rezultatele la bacalaureat

De: Marian Andrei / 09.07.2012, 09:56
Andronescu:
Intrebată ce măsuri se vor lua ținând cont de rezultatele dezastruoase de la bacalaureat, ministrul Educației a declarat că "nu exclude desființarea unor licee", dar numai după o analiză "serioasă".

Potrivit datelor publicate pe edu.ro, rata oficială de promovare a examenului de bacalaureat este de 43% la nivelul întregii țări.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat într-un interviu că așteaptă ca „după contestații, să ajungem ca procent de promovare în jurul cifrei de anul trecut, respectiv 44%”.

Printre măsurile care se vor lua, Ecaterina Andronescu a declarat că ministerul va organiza cursuri speciale de pregătire pentru elevii care nu au promovat bacalaureatul în prima sesiune „pentru a avea rezultate bune, atât cât se mai poate, în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului”.

Ministrul a mai spus că „Nu exclud desființarea unor licee. Vom face o analiză ca să vedem dacă nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar părea inadminisibil. Dacă nu ai avut atât de puțin respect încât să faci ceva un an de zile pentru remedierea situației, înseamnă că tu liceu nu mai ai calitatea morală să funcționezi. Așadar, nu exclud o astfel de măsură drastică, dar nici nu vreau să trag concluzii pripite înainte de a face o analiză serioasă„.