Andy Serkis „Gollum” debutează ca regizor

Apropo.ro / 23.10.2012, 09:43
Andy Serkis
Actorul Andy Serkis, interpretul personajului "Gollum" din "Stăpânul inelelor", va debuta ca regizor cu o adaptare a romanului "Ferma animalelor".

Actorul Andy Serkis, cel cunoscut publicului prin interpretarea personajului Gollum din trilogia „Stăpânul inelelor”, va debuta ca regizor cu o adaptare cinematografică a romanului „Ferma animalelor” a lui George Orwell.

Andy Serkis

Andy Serkis „Gollum” (Foto: AFP/ Mediafax Foto)

„Ferma animalelor”, o satiră amară a „experimentului sovietic”, a fost scrisă la jumătatea anului 1944, dar, din cauza unor presiuni politice, a apărut un an mai târziu. Romanul spune povestea unor animale care preiau de la oameni controlul asupra unei ferme și descrie în mod alegoric transformarea noului „regim” într-o dictatură.

Britanicul Andy Serkis, în vârstă de 48 de ani, este un actor extrem de prolific, remarcându-se nu doar în cinematografie, ci și în teatru și televiziune. El va putea fi văzut în curând pe marile ecrane în „Hobbitul: O călătorie neașteptată”, primul film dintr-o nouă trilogie, „The Hobbit”, ce are la bază romanul omonim scris de de J.R.R. Tolkien.

Citește mai multe detalii despre debutul regizoral al lui Andy Serkins, pe Mediafax.ro