Anestezistul din iad

De: Manuela Stoicescu / 01.05.2008, 14:00
Anestezistul din iad
Un spital a decis sa-i revoce licenta unui asistent care a administrat medicamente expirate si a desenat cu markerul pe fata unui pacient.

Un spital din America a decis in sfarsit sa-i revoce licenta unui asistent/anestezist care a incurcat sangele a doi pacienti in timpul unei transfuzii, a administrat medicamente expirate, nu a monitorizat corespunzator un pacient sedat si a desenat lacrimi cu markerul pe fata unui alt pacient.

Michael W. Hendry, angajat la Down East Community Hospital, a semnat o intelegere cu membrii consiliului spitalului care au decis sa-i retraga dreptul de a-si practica meseria pentru 270 de zile. Daca se va intoarce vreodata in spitalul unde a lucrat, Hendry va fi supus unei perioade de proba de doi ani, timp in care va fi permanent monitorizat de un membru al consiliului.

In afara pedepsei aplicate, Hendry este obligat sa plateasca si o amenda de 4500 $. Conform raportului oficial, printre gafele lui Hendry se numara: folosirea aceleiasi seringi pentru a administra intravenos anestezicul in cazurile a doi pacienti diferiti si pictarea pe fata a unui pacient sedat cu un marker care i-a provocat apoi acestuia o reactie alergica severa.

Hendry a fost acuzat de comportament neprofesional, incompetenta si alte "defecte" care au determinat conducerea spitalului sa-si ia la revedere de la el. Contactat prin telefon, anestezistul-minune a refuzat sa comenteze incidentele.