Angajati ai Citigroup sunt acuzati de implicare in falimentul Parmalat

Apropo.ro / 31.07.2007, 10:02
Angajati ai Citigroup sunt acuzati de implicare in falimentul Parmalat
In urma investigatiilor preliminare, procurorii italieni din Parma au acuzat sapte angajati ai Citigroup de implicare in cazul prabusirii companiei producatoare de produse lactate Parmalat, scrie International Herald Tribune. Cei sapte angajati sunt acuzati ca au fraudat cu peste

In urma investigatiilor preliminare, procurorii italieni din Parma au acuzat sapte angajati ai Citigroup de implicare in cazul prabusirii companiei producatoare de produse lactate Parmalat, scrie International Herald Tribune.

Cei sapte angajati sunt acuzati ca au fraudat cu peste 800 de milioane de euro (1,1 miliarde de dolari) compania Parmalat.

Intr-o declaratie a Citigroup, compania sustine ca nu exista nicio dovada clara ca angajatii acesteia ar fi incalcat legea si, de asemenea, sustin ca banca a fost afectata de falimentul companiei italiene.

Pe langa acest proces, inca alte doua se desfasoara in Milan, unde luna trecuta Citigroup, Deutsche Bank, Morgan Stanley si UBS au fost citate, fiind acuzate de falimentul Parmalat prin manipulare ilegala a pietei.

Toate cele patru banci au respins acuzatiile. Compania Parmalat a intrat in faliment in 2003 cand nu au putut dovedi existenta unui cont in valoare de 3,9 miliarde de euro pe care aceasta sustinea ca il are.

Vlad Anastasiu
Mediafax