Angajații care dau viața personală pe timpul petrecut la serviciu

Apropo.ro / 22.04.2013, 10:30
Angajații care dau viața personală pe timpul petrecut la serviciu
Există angajați români care au uitat de viața privată, căci munca i-a acaparat în totalitate.

Un număr impresionant de angajați nu mai au timp de viața personală. Locul de muncă și sarcinile de serviciu le fură peste 10 ore pe zi din viața lor. Lucrează cel puțin 10 ore pe zi, trimite e-mail-uri și noaptea, îi răspunde șefului la telefon în weekend și atunci când iese cu prietenii le povestește despre cât de importantă este munca sa. În sinea lui, crede că ceea ce face la job este mai presus decât ce face oricare dintre apropiații lui.

Managerul își dorește astfel de angajați ideali ce contribuie la productivitatea companiei. Un lucru este ignorat de ambele părți: pe termen lung, angajatul capătă probleme de sănătate fizică și mentală, iar acest lucru îi afectează productivitatea.

Workaholicii sunt cei care își încep programul de muncă dis-de-dimineață, lucrează 10-12 ore sau și mai mult pe zi, lucrează acasă, seara sau chiar și în week-end. Mai mereu există sarcini urgente de serviciu. Chiar și vacanțele sunt uneori înlocuite cu munca.

Mulți o fac pentru a avansa mai repede în carieră, alții pentru a-și păstra jobul, mai ales în contextul economic din ultimii ani care a lovit puternic piața muncii din România. Și, nu în ultimul rând, mai sunt și cei pentru care jobul este cel mai important aspect din viața cotidiană și pentru care munca pe care o fac este foarte importantă și mai presus decât familia sau prietenii.

Citește mai multe detalii despre Românii fără viață personală – de ce aleg angajații să-și petreacă peste zece ore pe zi la serviciu, pe Business Magazin.