Angajații Lufthansa fac grevă pentru bani

De: Marian Andrei / 31.08.2012, 09:56
Angajații Lufthansa fac grevă pentru bani
Personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane, Lufthansa, a intrat în grevă azi la Frankfurt începând cu ora 05.00, greva urmând să dureze până la ora 13.00

Aproximativ 840 de zboruri ale companiei decolează și aterizează în fiecare zi pe aeroportul din Frankfurt, care constituie baza principală a companiei.

Sindicatul german al personalului navigant de pe aeronavele comerciale, Ufo, a afirmat marți că va cere întreruperea temporară a activității la Lufthansa în Germania, „foarte curând”. „Pregătim o grevă cu durată nedeterminată, pe termen mediu„, a adăugat Nicoley Baublies, președintele sindicatului.

Compania aeriană a anunțat că va „depune toate eforturile” pentru a reduce atât cât este posibil consecințele grevei și pentru a-și informa cât mai bine clienții.

În aprilie, Ufo a cerut o creștere a salariilor cu 5 la sută pe 15 luni și retroactiv începând de la 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnare. 

Ufo susține că aproximativ două treimi din totalul de 18.000 de stewardese și stewarzi ai companiei aeriene germane sunt membrii săi.