Angajații RATB au anulat protestele din 26 și 27 martie 2014

De: Carmen Ulian / 25.03.2014, 17:00
Angajații RATB au anulat protestele din 26 și 27 martie 2014
Protestul angajaților RATB anunțat pentru miercuri și joi, cu întruperea activității între orele 6.30 și 8.30 a fost anulat.

Președintele Sindicatului Lucrătorilor RATB – URAC, Alexandru Mihalache, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele vor circula normal în zilele de 26 și 27 martie, întrucât formațiunea sindicală pe care o reprezintă nu este majoritară și nu poate face grevă prin întreruperea activității.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Va fi conflict de muncă, dar nu cu întreruperea activității. Vom organiza o pichetare sau vom face grevă purtând banderolă la mână„, a spus Mihalache.

Angajații Regiei Autonome de Transport București, nemulțumiți de reducerea numărului de posturi, dar și de salariile mari pentru funcțiile de conducere, amenințau, în 7 martie, cu proteste în 26 și 27 martie.

Alexandru Mihalache spunea că sindicaliștii sunt nemulțumiți de „jaful din RATB, de salariile nesimțite ale șefilor”, dar și de starea tehnică precară a vehiculelor din dotare, de lipsa pieselor de schimb și punerea în pericol cu bună știință a siguranței circulației și a publicului călător.