Angel Popescu – un nou Gigi Becali la “Mondenii”

Apropo.ro / 08.09.2008, 00:00
Angel Popescu - un nou Gigi Becali la “Mondenii
Din toamnă, ”Mondenii” revin la Prima TV cu o nouă formulă. Angel Popescu li se alătură lui Mihai Bendeac, Mirelei Zeţa şi Andreei Grămoşteanu, într-un nou sezon al emisiunii. Dragoş Stoica, alias Gigi Becali, şi-a luat la revedere de la colegi şi face o nouă emisiune, pe cont propriu, tot la Prima TV.

Pentru Angel Popescu, show-ul ”Mondenii” este al treilea proiect de televiziune. Pentru o perioadă, actorul de 34 de ani a fost membru al grupului umoristic ”Vouă” şi a participat la emisiunea ”Campionatul de comedie”. Mitică Dragomir, Mircea Lucescu, Adrian Năstase, Sorin Oprescu, Corneliu Vadim Tudor, Cristian Tudor Popescu sau Ion Cristoiu sînt doar cîteva dintre personajele pe care noul intrat în echipa “Mondenilor” le parodiază.

Angel Popescu a ajuns la Prima în urma unui casting. “Pe cei trei colegi îi ştiu de la Teatrul de Comedie. Le-am văzut aproape toate spectacolele de absolvire pe scena Teatrului Casandra, iar cu Mirela Zeţa am jucat în piesa . Şi sînt familiarizat cu emisiunea din postura de fan!”, spune el.

Actor cu facultate de metalurgie Angel Popescu şi-a început cariera teatrală din timpul facultăţii şi a jucat pînă acum la Nottara, iar apoi pe scena Teatrului de Comedie. Cel mai greu rol din viaţa lui a fost cel de… sufleur. Timp de doi ani, a fost sufleur la Teatrul de Comedie.

“Faptul că am plecat de jos m-a ajutat să înţeleg ce înseamnă obedienţa faţă de meseria mea. Acum, apreciez orice minut în care joc şi sper să nu mai suflu niciodată”, povesteşte el. La Facultatea de teatru nu i-a fost uşor să ajungă. După ce a terminat liceul la profil real, a urmat Facultatea de metalurgie timp de doi ani. Apoi, a dat la Construcţii, însă după alţi doi ani şi-a dat seama că nu are nici o legătură cu învăţămîntul tehnic.

Cel mai bun prieten l-a îndrumat spre actorie, după ce mama lui îi spusese de mic să facă teatru. În televiziune, a ajuns după ce a jucat în piesa “O mătuşă pierdută”, adaptare după “Scrisoarea..” lui Caragiale, în care erau cooptaţi şi membrii grupului ”Vouă”, cărora le-a devenit ulterior coleg.

Target: Dinu şi Doroftei

În noul sezon al emisiunii “Mondenii”, obiectivul lui este să-i imite cu talent pe Cornel Dinu şi Leonard Doroftei. “Domnul Dinu e un tip inteligent, cult şi rafinat, sarcastic şi cu umor. Iar Doroftei este comic doar prin felul lui de a fi”.

Nu are iubită

Cît priveşte viaţa personală, Angel Popescu nu e căsătorit şi nici nu are o iubită. “În timpul meu liber, sînt împrăştiat. Mai întîi, trebuie să învăţ să am grijă de mine şi apoi să îmi iau responsabilitatea unei familii. Sau, cine ştie, poate o să apară femeia care să mă pună pe linia de plutire. O aştept!”, povesteşte actorul cu cel mai… angelic prenume.