Angela Gheorghiu lansează un nou album de colinde, “Guardian Angel”

Redacția / 04.11.2014, 14:46
Angela Gheorghiu lansează un nou album de colinde, “Guardian Angel”
Angela Gheorghiu revine cu un nou material discografic pentru Sărbătorile de iarnă, “Guardian Angel”, după succesul pe care l-a avut anul trecut cu albumul de colinde româneşti, “O, ce veste minunată!”, premiat cu Discul de Aur pentru vânzări record în mai puţin de două săptămâni de la lansare.
“Ani de zile am visat să înregistrez colinde româneşti şi internaţionale. Anul trecut visul s-a împlinit, CD-ul cu colinde româneşti a fost lansat. Anul acesta sunt fericită pentru noul meu disc, de data aceasta cu colinde internaţionale, pe care le iubesc la fel de mult ca şi pe cele româneşti. Am ţinut mult ca absolut toate piesele de pe acest album să fie reorchestrate special pentru vocea mea. Am apelat la muzicieni talentaţi din România şi din lume: Steven Mercurio, Julien Painot şi Andrei Tudor, iar rezultatul este unul excepţional”, a spus Angela Gheorghiu.
 
Noul album al celebrei soprane conţine 11 dintre cele mai cunoscute colinde internaţionale, printre care “Silent Night”, “White Christmas”, “O, Tannenbaum”, “I’ll Be Home For Christmas”, piesa interpretată împreună cu Loredana şi “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”, duet cu Ioana Dan, fiica Angelei Gheorghiu.
 
 
Foto: Dimitri Caceaune 
 
 
“Repertoriul ales este unul eclectic, veţi descoperi piese în engleză, franceză, germană şi chiar şi în rusă. Sunt colinde de pretutindeni, am dorit să cuprind frumuseţile acestei muzici atât de populară în toată lumea. Crăciunul este sărbătoarea preferată a milioane de oameni care sunt purtaţi de visare şi credinţa în bine, în armonie şi pace, care îşi doresc să fie aproape de familie şi prieteni. Am dorit să cânt împreună cu fiica mea, Ioana Dan, pentru că am avut dintotdeauna acest dor special de a fi aproape de cei dragi. Am insistat mult pentru a o convinge, dar am reuşit, iar acordul ei m-a făcut fericită. Piesa are o emoţie sinceră. Duetul cu Loredana este o recunoaştere a unei prietenii ce ne leagă de mulţi ani, am înregistrat împreună cu profesionalism şi graţie. Îl considerăm amândouă un cadou pentru publicul din România, dar şi pentru cel din întreaga lume”, a explicat soprana.
 
Colindele sunt înregistrate la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio (dirijor Tiberiu Soare), Corul de copii Radio (dirijor Voicu Popescu), Corul Accoustic (dirijor Daniel Jinga) şi la Ines Sound & Video Studio, iar producătorul executiv al acestui material discografic este Oltea Şerban-Pârâu.
 
“Doresc să le mulţumesc tuturor pentru ajutorul imens şi dragostea pe care mi-au demonstrat-o: Jamie Rigler, Oltea Şerban-Pârâu, Gladiola Lamatic, Mihai Ciortea, Florentina Bucos, Irina Stănescu, Tiberiu Soare, Daniel Jinga, Voicu Popescu, Yvan Bing, Andrei Barbu, Calin Ioachimescu, Cristi Dobrica, Andrei Tudor, Stevan Mercurio şi Juien Painot”, a încheiat Angela Gheorghiu. 
 
Albumul Angela Gheorghiu – “Guardian Angel” poate fi deja cumpărat din hypermaket-uri şi magazinele de specialitate din toată ţara.