Angela Gheorghiu şi-a lansat noul album de colinde, “Guardian Angel”

Apropo.ro / 23.11.2014, 08:00
Angela Gheorghiu şi-a lansat noul album de colinde, “Guardian Angel”
Angela Gheorghiu a lansat joi, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Teatrul Naţional Bucureşti, un nou album, “Guardian Angel”, conţinând colinde internaţionale în versiuni originale, reorchestrate special pentru vocea celebrei soprane.
“Sărbătorile de iarnă sunt perioada în care suntem mai atenţi şi mai deschişi către emoţia muzicii şi, în special, a colindelor,” a spus Angela Gheorghiu. “Muzica acestor sărbători, românească sau internaţională, trezeşte în noi amintiri dragi, nostalgie şi dragoste. De aceea mi-am dorit de multă vreme să înregistrez colindele pe care le iubesc într-o versiune proprie, alături de muzicieni de excepţie, iar cu aceste două discuri visul mi s-a împlinit”.
 
Steven Mercurio, celebru compozitor, dirijor şi aranjor american şi Julien Painot, care are o carieră internaţională impresionantă de creaţie şi orchestraţie de muzică de film semnează, alături de cunoscutul compozitor şi aranjor Andrei Tudor, orchestraţiile discului “Guardian Angel”.
 
Noul album al celebrei soprane reuneşte 11 dintre cele mai cunoscute colinde internaţionale, printre care “Silent Night”, “White Christmas” sau “O, Tannenbaum”.
 
 
Foto: Silviu Săndulescu
 
 
Îndrăgita artistă şi-a convins şi fiica, pe Ioana Dan, să înregistreze alături de ea un colind, “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”: „Ea cânta în faţa tuturor, însă în faţa mea nu are niciodată curaj să cânte. Are o voce extraordinar de frumoasă, cântă jazz, cu totul alt tip de muzică”, a explicat soprana în cadrul conferinţei. 
 
O altă colaborare de excepţie de pe “Guardian Angel” este cu Loredana Groza, prietenă din copilărie a Angelei Gheorghiu, cu care a înregistrat “I’ll Be Home For Christmas”. Mai mult decât atât, celebra soprană a marturist că şi-ar dori să înregistreze pe viitor o piesă şi cu Monica Anghel. 
 
Pe disc se regăsesc melodii în limbile franceză, germană şi rusă, creaţii populare, dar şi piese ale unor compozitori celebri, toate reflectând universalitatea bucuriei care însoţeşte Crăciunul pretutindeni în lume. 
 
“Crăciunul este o sărbătoare a armoniei şi păcii, care îi aduce din nou împreună pe cei care îşi doresc să fie aproape de familie şi prieteni” continua Angela Gheorghiu. “Acesta este motivul pentru care întreaga echipă care a contribuit la realizarea discului este o echipă de prieteni talentaţi şi implicaţi şi este, de asemenea, motivul celor două colaborări speciale incluse în repertoriu. Piesa de debut a albumului am dorit să o cânt împreună cu fiica mea, Ioana Dan, iar duetul cu Loredana este o recunoaştere a unei prietenii care ne leagă de mulţi ani”, a explicat soprana.
 
Colindele sunt înregistrate la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio (dirijor Tiberiu Soare), Corul de copii Radio (dirijor Voicu Popescu), Corul Accoustic (dirijor Daniel Jinga) şi la Ines Sound & Video Studio.  Producătorul executiv al acestui material discografic este Oltea Serban-Parau.
 
 
Foto: Silviu Săndulescu
 
 
“Doresc să le mulţumesc încă o dată tuturor pentru ajutorul imens şi dragostea pe care mi-au demonstrat-o: Jamie Rigler, Oltea Serban-Parau, Gladiola Lamatic, Mihai Ciortea, Florentina Bucos, Irina Stănescu, Tiberiu Soare, Daniel Jinga, Voicu Popescu, Yvan Bing, Andrei Barbu, Călin Ioachimescu, Cristi Dobrica, Andrei Tudor, Steven Mercurio şi Julien Painot”, a încheiat Angela Gheorghiu. 
 
Albumul Angela Gheorghiu – “Guardian Angel” este deja disponibil online, în hypermaketuri, în librării şi magazinele de specialitate din toată ţara, dar şi în magazinele marilor opere europene din Viena (Wiener Staatsoper) şi Londra (Royal Opera House). Primul album de colinde al Angelei Gheorghiu, care conţinea exclusiv piese tradiţionale româneşti, s-a vândut în peste 12.000 de exemplare.