Angelina Jolie a suferit o dublă mastectomie

Apropo.ro / 14.05.2013, 09:46
Angelina Jolie a suferit o dublă mastectomie
Angelina Jolie a dezvăluit că a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni un risc de cancer.

Într-un articol intitulat „Opțiunea mea medicală„, publicat în New York Times, actrița americană a scris că a suferit această operație deoarece este purtătoare a unei gene „defectuoase” care îi crește riscul de cancer ovarian și de sân.

Potrivit actriței în vârstă de 37 de ani, medicii i-au spus că prezintă un risc de 87% să dezvolte cancer mamar și un risc de 50% pentru cancer ovarian, din cauza acestei gene (BRCA1).

Mama Angelinei Jolie a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer. „Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani și a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca să își cunoască primul nepot și să îl țină în brațe. Dar restul copiilor mei nu vor avea șansa de a o cunoaște și de a afla ce ființă plină de grație era„, își începe actrița editorialul în The New York Times.

Când am aflat care este situația, am decis să iau măsuri pentru a minimaliza riscurile cât se poate de mult”, a mai scris artista, completând: „am decis să fac o dublă mastectomie, preventiv„, a spus Jolie.

Citește mai multe detalii despre masectomia Angelinei Jolie, pe Mediafax.ro