Angelina Jolie, ajutor de bucătar pentru fiul mijlociu

De: Mioara Tronaru / 03.11.2011, 12:07
Angelina Jolie, ajutor de bucătar pentru fiul mijlociu
Angelina Jolie are, oficial, cea mai frumoasă familie din lume, care numără nu mai puţin de şase copii. Iar motivul pentru care momentele petrecute în bucătărie sunt delicioase este faptul că cei mici o ajută să-şi desăvârşească talentul culinar.

Una dintre cele mai frumoase femei din lume, eroină de acţiune, mamă a şase copii, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF, nevasta lui Brad Pitt… Angelina Jolie pare oricum desprinsă din filmele fantastice, dar oare şi găteşte? „Câteodată”, admite ea într-un interviu recent. „Nu sunt cea mai bună bucătăreasă, dar mă pricep din ce în ce mai bine la prăjit bacon. Pax (n.r. fiul ei mijlociu, de 7 ani) este un bucătar mai bun decât mine. Lui Pax îi place să gătească, dar şi eu încerc de câte ori am timp. Dacă mergem la vreo petrecere, pregătim împreună o caserolă pentru gazde. Iar copiii sunt foarte entuziaşti de fiecare dată când ne apucăm de gătit”. Maddox, primul ei băieţel, de 10 ani, adoptat din Cambodgia, îi susţine toate tentativele culinare. „Cu Maddox, e ca şi când el m-ar creşte pe mine. Azi dimineaţă, de pildă, le-am pregătit micul dejun înainte de şcoală, iar Maddox mi-a spus: ”. Actriţa nu se lasă mai prejos şi, de ziua acestuia, s-a străduit şi i-a făcut un tort cu multă ciocolată, după o reţetă văzută la televizor. Iar când vine vorba de desertul ei preferat, Angelina Jolie declară că se dă în vânt după Panna Cotta, o reţetă foarte populară în Italia, din smântână dulce, pe care ea o preferă însă făcută cu lapte şi brânză moale de capră, sirop de ciocolată şi multe fructe de pădure.
Gabriela Groza

Panna Cotta
Ingrediente: 450 ml smântână, 200 ml lapte, 60 gr. zahăr sau sirop de agave, 1 lingură gelatină, sare, 1 lingură ulei, sirop de ciocolată şi fructe de pădure pentru decor.
Mod de preparare: Laptele şi smântâna se încălzesc la foc mic, se adaugă zahărul şi se lasă la fiert 1 minut. Gelatina se presară după ce aţi luat cratiţa de pe foc, se amestecă bine şi se lasă la răcit. După 15 minute, compoziţia se toarnă în forme mici sau ceşti de cafea, unse cu puţin ulei, care se pun apoi la frigider pentru două ore. Panna Cotta se serveşte cu fructe de pădure şi sirop de ciocolată.