Angelina Jolie, pisica neagra a Hollywood-ului

Apropo.ro / 22.07.2002, 12:43
Angelina Jolie, pisica neagra a Hollywood-ului
La vîrsta la care alte fete viseaza sa devina balerine, Angelina îsi dorea sa fie vampir. Este atrasa de negru, de cutite si de reptile, iar Oscarul cîstigat la 24 de ani îl datoreaza unui rol de psihopata: "Daca a fi întreg la minte înseamna sa crezi ca e gresit sa fii diferit,


La vîrsta la care alte fete viseaza sa devina balerine, Angelina îsi dorea sa fie vampir. Este atrasa de negru, de cutite si de reptile, iar Oscarul cîstigat la 24 de ani îl datoreaza unui rol de psihopata: „Daca a fi întreg la minte înseamna sa crezi ca e gresit sa fii diferit, prefer sa fiu complet ticnita”.

O amuza ca este considerata o devoratoare de barbati, din moment ce este adepta monogamiei (singurele relatii serioase pe care le-a avut au adus-o în fata altarului), iar motivul pentru care este obsedata de ideea de moarte este, dupa cum spune, „pentru ca iubesc atît de mult viata”.

Fiica a unui cuplu de actori – Jon Voight si Marcheline Bertrand -, Angelina si-a schimbat al doilea prenume (Jolie – care în franceza înseamna draguta) în nume de familie, tocmai pentru a nu face nimeni legatura între ea si faimosul ei tata.

Fratele ei, de care este foarte atasata, regizorul James Haven, a procedat similar.

Porecla actritei este „Angie pisicuta”.

Este nascuta în zodia Gemeni, pe 4 iunie 1975. Nasa ei este Jacqueline Bisset. Angelina se poate lauda cu un amestec de sînge englez, cehoslovac si amerindian.

La 16 ani visa sa devina organizator de înmormîntari: „Ideea de moarte este linistitoare. Gîndul ca poti muri chiar mîine te face sa apreciezi viata în fiecare clipa”.

A lucrat ca model în Londra, New York si Los Angeles si a aparut în videoclipuri ale pieselor lui Meatloaf, Rolling Stones sau Lenny Kravitz.

La filmarile pentru Virusul distrugator l-a cunoscut pe cel care avea sa-i devina sot pentru cîteva luni, actorul britanic Jonny Lee Miller, cunoscut mai ales pentru filmul „Trainspotting”. La casatoria lor, Angelina a purtat pantaloni negri de piele si un tricou pe care a scris cu propriul sînge numele alesului.

A început sa studieze actoria la 11 ani, la Institutul de teatru Lee Strasberg.

„Sa joci nu înseamna sa te prefaci sau sa minti, ci sa gasesti aceea latura a ta care sa se muleze pe personaj si sa le ignori pe celelalte”.

Debuteaza cu un rol secundar în filmul Cyborg 2: Glass Shadow si, dupa alte cîteva roluri nesemnificative, va cîstiga primul Glob de aur pentru rol secundar si o nominalizare la Emmy cu George Wallace (1997).

Urmeaza un nou premiu Globul de aur si o nominalizare la Emmy pentru Gia (1998).

În acelasi an, joaca alaturi de Billy Bob Thornton în comedia Pushing Tin si de Denzel Washington în Colectionarul de oase.

Rolul de sociopata seducatoare din Tinerete furata îi mai aduce un Glob de aur, ca sa nu mai vorbim de Oscarul pentru rol secundar. Despre Dispari în 60 de secunde, Angelina declara: „Am acceptat rolul pentru ca am vrut sa învat mai multe despre masini, dar tot ce-am învatat a fost cum sa le fur”.

Adora muzica lui Frank Sinatra si are doua animale de casa, o sopîrla pe nume Vladimir si un sarpe – Harry Dean Stanton.

Culoarea favorita: negru.

Ca metoda de relaxare – învata sa cînte la tobe.

A început de mica sa colectioneze diverse sabii si cutite si, în plus, declara cu nonsalanta: „As putea sa omor pe cineva fara nici o problema”.

Conduce o camioneta Ford neagra.

Are în total 12 tatuaje, printre care: dragon pe bratul stîng si pe talie, cruce pe coapsa si pe sold, simbolul japonez pentru „moarte”, un citat din Tennessee Williams pe brat, o fraza în latina pe abdomen – care s-ar traduce astfel: „Ceea ce ma hraneste ma si distruge” – , si numele Billy Bob – o data pe brat, deasupra dragonului, dar si într-un loc accesibil doar sotului…

În mai 2000, s-a casatorit cu actorul si regizorul Billy Bob Thornton. Cei doi au format pîna de curînd un cuplu excentric, însa se pare ca povestea lor de dragoste este pe sfîrsite, în ciuda faptului ca actrita îl considera ratiunea ei de a trai.

„Billy m-a gasit într-o zi stînd în cada, îmbracata în pijama, tinînd în poala un sobolan pe care îl îndopam cu placinta de dovleac. Vedeti, acesta este un lucru pe care numai cineva care ma iubeste cu adevarat îl poate considera dragut”.

Angelina si Bob au înfiat anul acesta un bebelus din Cambodgia, pe care l-au botezat Maddox. Actritei îi place însa sa-l alinte Madness (nebunie).

Sursa: ProTv Magazin

Tags: