Angelina Jolie și-a vândut tabloul de Winston Churchill la un preț record

De: Ana Obretin / 02.03.2021, 09:35
Angelina Jolie și-a vândut tabloul de Winston Churchill la un preț record

Actrița Angelina Jolie s-a despărțit de o pictură unică realizată de Winston Churchill, care a fost vândută la licitație pentru suma de 11.590.715 dolari, un nou record de preț pentru fostul premier britanic. Recordul anterior a fost de aproximativ 2,8 milioane de dolari și a fost stabilit în 2014, de tabloul „The Goldfish Pool at Chartwell”. 

Tabloul, un peisaj marocan, a fost vândut la casa de licitații Christie’s din Londra, luni, potrivit CNN.

Actrița și fostul soț, actorul Brad Pitt, au cumpărat lucrarea de artă în 2011. Cele două staruri au divorțat în 2019, iar valoroasa lor colecție de artă a făcut obiectul partajului.

Se crede că acesta este singurul tablou pictat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial de celebrul premier al Marii Britanii. Legenda spune că Winston Churchill a pictat „Turnul Moscheii Koutoubia” după Conferința de la Casablanca din ianuarie 1943, unde acesta și președintele Franklin D. Roosevelt au pus la cale planul prin care urma să fie învinsă Germania nazistă. Churchill i-a oferit lui Roosvelt pictura – care reprezintă o moschee din secolul al XII-lea din Marrakech, la apus – ca o amintire.

Tabloul a fost vândut ulterior de fiul lui Roosevelt, după ce președintele american a murit, în 1945. Tabloul a avut apoi mai mulți proprietari înainte ca Brad și Angelina să îl cumpere.

CITEȘTE ȘI: Churchill e dus pe Luna 

Churchill: anii tinereţii la Hollywood 

Cum arătau politicienii în tinerețe 

Foto: Profimedia Images