Angelina Jolie va fi recompensată cu Oscar onorific

De: Gabriela Voicu / 06.09.2013, 18:30
Angelina Jolie va fi recompensată cu Oscar onorific
Actorii Angelina Jolie, Angela Lansbury, Steve Martin și designerul de costume italian Piero Tosi vor fi recompensați cu Governors Awards, trofee Oscar onorifice.

Sezonul premiilor Oscar a debutat joi, după ce Academia de film americană a anunțat că actorii Angelina Jolie, Angela Lansbury, Steve Martin și designerul de costume italian Piero Tosi vor fi recompensați cu trofee onorifice. Governors Awards sunt statuete Oscar decernate pentru activitățile unor persoane din lumea filmului care au adus contribuții considerabile la dezvoltarea industriei cinematografice. Aceste trofee onorifice vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Hollywood, pe 16 noiembrie.

Angelina Jolie, în vârstă de 38 de ani, va fi premiată pentru întreaga carieră din cinematografie – care include un Oscar pentru rolul secundar din filmul „Tinerețe furată / Girl, Interrupted” (1999), debutul ei regizoral „In the Land of Blood and Honey” (2011) – și pentru implicarea ei în acțiuni de caritate.

Actorul Steve Martin, în vârstă de 68 de ani, a prezentat de trei ori ceremonia de decernare a premiilor Oscar și are o carieră impresionantă în domeniul filmelor de comedie, de peste 60 de ani. Cu toate acestea, actorul nu a primit niciodată o nominalizare la premiile Oscar.

Angela Lansbury, în vârstă de 87 de ani, a fost de trei ori nominalizată la Oscar și este cunoscută inclusiv pentru rolul romancierei pasionate de intrigi polițiste Jessica Fletcher din serialul de televiziune „Verdict Crimă / Murder, She Wrote”.

De cinci ori nominalizat la Oscar, designerul de costume Piero Tosi, în vârstă de 86 de ani, a lucrat cu regizorul italian Luchino Visconti la filme precum „Nopți albe” (1957), „Ghepardul” (1963) și „Moarte la Veneția” (1971).

Governors Awards sunt înmânate înaintea premiilor Oscar decernate de Academia de film americană, gală care va închide sezonul trofeelor de la Hollywood, pe 2 martie 2014.