Angelo Simonică este unul dintre ”The Four – Cei 4”: ”Mereu am muncit pentru ce mi-am dorit”

De: Cristiana Trifu / 28.03.2018, 12:48
Angelo Simonică este unul dintre ”The Four - Cei 4”: ”Mereu am muncit pentru ce mi-am dorit”
Nicoleta Nucă, Anastasia Sandu, Dragoş Udilă şi Angelo Simonică se vor lupta în fiecare ediţie ”The Four – Cei 4”, difuzată în fiecare sâmbătă, începând cu data de 31 martie, de la ora 20.00, pentru şansa de a ajunge în topul industriei muzicale din România

Fiecare dintre cei patru are o vastă experienţă în muzică şi nu este străin de scenele mari din România. Tocmai de aceea, juraţii Antonia, Feli, Carla’s Dreams şi Cheloo i-au selectat şi au decis că ei merită să ocupe scaunele rezervate pentru ”The Four – Cei 4”. Dacă în mod normal finalistul unei competiţii este aşteptat de-a lungul mai multor ediţii, noua provocare a ”The Four – Cei 4” va fi, întocmai ca în industria muzicală, ca cei aleşi să îşi păstreze locul deja câştigat şi să devină mai buni de la o săptămână la alta.

Angelo Simonică are doar 22 de ani, fiind cel mai mic dintre ”Cei 4”, însă cântă la chitară, tobe, bass şi pian şi compune muzică. ”Cred că undeva pe la 13 ani m-am apucat să cânt la chitară şi ascultam numai rock şi metal. Ştiu că m-am îndrăgostit prima oară de chitară când am fost cu părinţii mei la un restaurant cu specific mexican şi au venit nişte băieţi costumaţi în mariachi şi cântau muzică tradiţională la chitară”, povesteşte Angelo, care încă de la vârsta de 15 ani a început să cânte alături de trupe rock, iar unele din piesele sale au avut milioane de vizualizări pe YouTube. “Esti gata baby” a avut 1,4 milioane de vizualizări, iar colaborarea să cu Nicole Cherry, a avut aproape 4,5 milioane de vizualizări. 
Nu s-a oprit însă nici o clipă din lucru, ci petrece ore în şir în studio. ”Mereu am muncit pentru ce mi-am dorit, deoarece ce nu sunt cel mai talentat om, dar consider că munca este net superioară talentului. Degeaba aş putea să am cea mai bună voce, cea mai bună ureche muzicală, dacă nu aş sta 15 ore din 24 în studio, dacă nu aş face vocalize în fiecare zi, dacă nu aş studia la chitară sau pian în fiecare zi. Cu cât lucrezi din ce în ce mai mult, cu atât ceea ce faci devine din ce în ce mai bun. Eu sunt adeptul mitului cu cele 10.000 de ore de muncă, abia apoi devii bun în ceea ce faci”, povesteşte Angelo. 
   

Susţinut de familia sa în tot acest timp, tânărul muzician se declară norocos, iar sprijinul lor i-a permis să se dedice în totalitate pasiunii sale. ”Am o familie minunată, am o prietenă super mişto pe care o iubesc, iar în rest totul este despre muzică. Singurele momente grele au fost atunci când nu mi-au intrat piesele pe radio sau în top 10”, râde Angelo.
Încântat de posibilitatea de a participa la ”The Four – Cei 4”, Angelo mărturiseşte că are foarte multe de învăţat de la cei patru juraţi. ”Cheloo, chiar dacă exagerează prin modul de a spune lucruri, le zice foarte corect, iar anii lui de experienţă îşi spun cuvântul. Pe Feli am apreciat-o mereu şi cred că ea este cea mai în măsură să vorbească despre calităţile vocale ale unui artist. Antonia mi se pare că are capacitatea să vadă potenţialul unui artist de a putea promova muzica în afară, cât despre Carla’s Dreams… este preferatul meu!”, a mai spus Angelo.
 
Încă din prima ediţie a emisiunii, pe 31 martie, de la ora 20.00, la Antena 1, challengerii, tineri muzicieni talentaţi şi dornici să se afirme, vor încerca să ocupe un loc ocupat de cei patru artişti selectaţi deja de membrii juriului, astfel că niciunul dintre ei nu va fi în siguranţă! Fiecare challenger va cânta o melodie, iar juraţii vor evalua prestaţia sa. Doar challengerii care primesc toate cele patru voturi ale juraţilor au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.
Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger şi unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4”, iar cântăreţul cu cele mai multe voturi se va aşeza pe scaun. În situaţia în care unul dintre ”Cei 4” îşi piede locul, există o şansă de salvare. Înainte de semifinalã, doar patru dintre artiştii care au ocupat de-a lungul competiţiei un scaun, în funcţie de numãrul de voturi primite, pot fi votaţi de public şi pot fi întorşi la ”The Four – Cei 4” direct în semifinală. Challengerii care nu reuşesc să obţină un scaun, nu pot fi readuşi în competiţie.
Lupta pentru a rămâne unul dintre ”Cei 4” vine însă şi cu o mulţime de avantaje, iar cu fiecare săptămână în plus în care reuşesc să îşi păstreze scaunul, aceştia vor avea ocazia să lucreze cu specialiştii industriei muzicale româneşti.