Aniela – Primul serial românesc de epocă la Acasă TV

Apropo.ro / 29.06.2009, 00:00
Aniela - Primul serial românesc de epocă la Acasă TV
Din toamnă, Acasă TV aduce pe micul ecran cea mai curajoasă producţie românească, “Aniela” - primul serial de epocă. Cu Adela Popescu, Denis Ştefan, Bogdan Albulescu şi Sabina Posea în rolurile principale, ”Aniela”, o producţie marca Promance, companie a MediaPro Pictures, îi va duce pe telespectatori într-o lume plină de culoare şi mister.

Din distribuţia acestui proiect ambiţios fac parte actori de valoare, mulţi dintre ei regăsindu-se şi în echipele altor telenovele de succes de la Acasă TV.

Astfel, actriţa Florina Cercel o va interpreta pe Aretia, cea care conduce Institutul de susţinere a fetelor, loc unde sînt angajate Nutzi (Andreea Pătraşcu), Natalie (Iuliana Luciu), Yvonne (Majda Aboulumosha) şi Tantzi (Laura Cosoi). După Spania din ’”Inimă de ţigan” şi ”Regina”, actriţa Florina Cercel este pregătită pentru un rol în care fustele colorate vor fi înlocuite de corset şi umbreluţă.

Iuliana Luciu o va interpreta pe Natalie, o tînără care speră că într-o zi şansa o să îi surîdă. Printre fetele angajate la Institutul Aretiei se află şi Nutzi (Andreea Pătraşcu). Laura Cosoi, VJ MTV, va juca şi ea în prima producţie românească de epocă. Frumoasa actriţă o va interpreta pe Tantzi, o mamă care şi-ar da viaţa pentru fetiţa ei, micuţa Fanny (Jennifer Dumitraşcu). La Institutul condus de Aretia vor mai lucra şi Nelly (Raluca Tătaru), o bucătăreasă cleptomană, şi Varvara (Virginia Rogin), omul de încredere al Aretiei.

Pentru Gheorghe Dinică, colaborarea cu Promance continuă cu un nou rol important. De această dată, actorul îl lasă în urmă pe bulibaşa Aurică şi îmbracă haine de general: ”Eu voi fi Grigorie Vulturesco, un general în rezervă şi erou al României de la începutul secolului XX. Este un rol greu dar şi frumos, în egală măsură. Pregătim o mare lovitură de televiziune – primul serial românesc de epocă şi facem asta pentru cei de acasă”.

Dan Condu­rache îl va interpreta pe Iorgu Vulturesco, un om de afaceri respectabil şi putred de bogat, în timp ce Dana Dembinski o va interpreta pe soţia generalului Vultu­resco, Eufrosina. Marin Moraru va juca rolul lui Costică, un om simplu, de calitate, tatăl Niculinei (Sabina Posea).


Protagoniştii din ”Aniela”

Adela Popescu, Denis Ştefan, Bogdan Albulescu şi Sabina Posea vor fi protagoniştii primului serial românesc de epocă, ”Aniela”. Adela o va interpreta pe Aniela Elefterios, o tînără din înalta societate. Pentru Adela, rolul Anielei este o adevărată provocare. Partenerul Adelei în acest serial este Denis Ştefan. După rolul lui Codruţ din “Inimă de ţigan” şi apoi din “Regina”, Denis îi va da viaţă de această dată ofiţerului Radu Vulturesco.

Aflat la cel de-al doilea proiect al său Acasă, Bogdan Albulescu este gata să intre în costumul de ofiţer şi să îl interpreteze pe Stere Antoniade. Tînără actriţă Sabina Posea, nou-venită în echipa Promance, va forma, alături de Bogdan Albulescu, cea de-a doua pereche de protagonişti. În afară de Adela Popescu, pentru rolul Aniela au mai dat casting Dana Rogoz şi Alina Grigore şi, exceptîndu-l pe Denis Ştefan, pentru rolul Radu au mai dat probe Răzvan Fodor şi Lucian Viziru. Probele susţinute de aceştia pot fi văzute pe site-ul www.acasatv.ro.


Diana Dumitrescu, în rol negativ

Nicoleta Luciu o va interpreta pe Matilda, un personaj care va tulbura liniştea familiei Vulturesco: “Va fi o trecere foarte mare de la rolul din la cel din . Acesta presupune schimbări de conduită, comporta­ment, limbaj, ţinută. Sînt nerăbdătoare să încep pregătirile pentru rol şi totodată să intru în acea lume de poveste”, declară Nicoleta.

Diana Dumitrescu va juca pentru prima dată un rol negativ în megaproducţia “Aniela”. Ea îi va da viaţă Polixeniei, o domnişoară răsfăţată şi capricioasă de la începutul secolului XX. ”Mi-am dorit foarte mult un astfel de rol, îl aştept de mult, să fiu fata rea, cea care încurcă lucrurile. Va fi cu atît mai greu cu cît este vorba de o domnişoară Polixenia răsfăţată care trăieşte într-o epocă cu multe convenienţe şi reguli ce nu trebuie încălcate. Este o provocare, un rol interesant şi, după ce am citit scenariul, m-am îndrăgostit de Polixenia”, declară Diana.

Şi pentru actorul Emil Măndănac rolul său din primul serial românesc de epocă este o premieră. El îl va interpreta pe prinţul Mihail Zambuliche.