“Anii ’90: Vremea schimbarilor”, o miniserie marca History

De: Cristiana Trifu / 08.11.2017, 16:21
“Anii ’90: Vremea schimbarilor”, o miniserie marca History
HISTORY® transmite în exclusivitate “Anii ’90: Vremea schimbărilor”, o miniserie dedicată anilor ’90 unde sunt analizate cele mai importante evenimente care au marcat acea perioadă şi care încă ne influenţează în prezent.

Serialul “Anii ’90: Vremea schimbărilor” prezintă momente de referinţă din epoca respectivă, de la căderea Zidului Berlinului în 1989 până la atacul terorist din 11 septembrie 2001, studiind principalele evenimente care au modelat lumea de azi.  

În primul episod al miniseriei este analizat finalul Războiului Rece, în special modul în care CNN a acoperit acest eveniment prin lansarea unui flux de ştiri de 24 de ore şi introducerea videoclipurilor virale, în timp ce a doua parte a documentarului explorează cum a fost creat şi introdus internetul, cum a aparut organizaţia teroristă Al Qaeda şi drepturile homosexualilor, analizând revoluţia din industria muzicală şi evenimentele din 11 septembrie 2001. 

Cine ar fi crezut că dorinţa unui tânăr de a împărtăşi muzica preferată cu alţii va da o lovitură atât de mare industriei? Sau că un filmuleţ despre un atac brutal al poliţiştilor asupra unui om de culoare va pune pe jar o lume întreagă? Un lucru este însă sigur, anii ’90 au schimbat lumea!
Un promo al documentarului “Anii ’90: Vremea schimbărilor” poate fi urmărit pe canalul de YouTube HISTORYRomania, la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=MUtw-mDo_f0.