Animal X

Apropo.ro / 27.10.2008, 00:00
Animal X
După mai bine de 8 ani de carieră, au scos pe piaţă al optulea album, “Sîmbure de drac”. Dacă pînă acum eram obişnuiţi să îşi înceapă promovarea cu o piesă tare de club, acum ne cîntă nostalgic, în primul single de pe acest material, “Nisip purtat de vînt”. Şi, pe lîngă muzică bună, ne invită să ne exprimăm ideile eco prin intermediul organizaţiei pentru protecţia mediului “Generaţia verde”.

Nu înseamnă că, dacă acum promovăm o baladă, renunţăm la melodiile care ne-au consacrat”, ne linişteşte Hienă. “Dar toamna e vremea potrivită pentru o piesă lentă”, continuă el.

Cei şase membri ai trupei sînt siguri că fanii îi vor primi la fel de bine ca pînă acum. “Noi cîntăm de patru ani doar live. Am luat o decizie fermă, chiar dacă ştiam că pentru început o să fie greu la concertele din ţară. Acum însă, avem extrem de multe oferte”, povestesc ei.

Animal X cîntă în special pentru puşti, dar nu vor să-şi piardă şi cei mai vechi fani. “Am avut o supriză enormă”, povesteşte Hienă. “Ne-am întîlnit cu preşedinţi ai fan cluburilor din ţară. Noi îi ştiam copii, iar acum am aflat cu stupoare că unii dintre ei au job-uri importante la care ajung doar în costum şi cravată”, spune Hienă, cu înţelepciunea celor 27 de ani pe care i-a împlinit anul acesta.

E adevărat, vremea a trecut, dar toţi sînt tineri şi, pe lîngă concerte în cluburi sau în aer liber, îşi doresc să creeze proiecte ecologice majore.

2,7 milioane de euro de la Europa

Vara aceasta, Hienă (care a terminat Facultatea de Drept) a fost la Parlamentul european din partea societăţii civile, tocmai ca să susţină idei ecologiste. Iar activitatea lor eco nu se rezumă doar la acţiuni de genul “strîngem gunoaie din spaţiul public sau mergem pe bicicletă”. Cei şase băieţi au un megaproiect pentru Ministerul mediului care vizează parcul naţional Călimani.

Ei au conceput un plan de 2,7 milioane de euro cu scopul de a accesa fonduri europene. Ce vor ei să realizeze? “În proiectul Călimani intră construcţia unui centru de vizitare şi informare pentru turişti, amenajat conform standardelor europene”. De asemenea, îşi doresc un traseu special pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi să promoveze pe plan internaţional acest parc.

Proiectul este făcut prin organizaţia “Generaţia verde”. De altfel, trupa îi invită pe toţi tinerii să îşi facă cunoscute ideile “verzi” pe www.generatiaverde.ro.

Hienă a fost la Parlamentul european din partea societăţii civile, tocmai ca să susţină idei ecologiste

Esenţe tari

Noul album Animal X, “Sîmbure de drac”, este editat de MediaPro Music şi are atît piese de forţă cît şi balade. Cele 10 melodii sînt cîntate în limba română, dar şi în engleză. Este al doilea album Animal X în formula Hienă, Vierme, Şopîrlă, Tzapu, Martziano şi Greiere. Noul material Animal X se afla deja în magazinele de specialitate, dar poate fi achiziţionat şi pe www.mediapromusic.ro.