Animal X revine cu surprize

De: Mioara Tronaru, Nicoleta Nicolae / 07.03.2012, 06:00
Animal X revine cu surprize
În ultima vreme, au stat departe de ochii presei şi de scenă, pe principiul “mai răruţ, că-i mai drăguţ”. Acum însă, băieţii de la Animal X s-au hotărât să recucerească publicul.

– Aţi lipsit ceva vreme de pe piaţa muzicală. Câtă vreme a trecut şi ce aţi făcut fiecare dintre voi în acest timp?
După „Nisip purtat de vânt” în 2008 a urmat single-ul „Unii dintre noi” în 2011 , o colaborare cu J.Yolo, o piesă destul de „grea” pentru industria muzicală românească. Piesa având şi difuzări destul de puţine. În perioada 2010-2011 am avut peste 100 de concerte, am lucrat la piesele concepute în Ibiza în vara anului 2010, ne-am împărţit între concerte, studio şi puţinul timp liber rămas.
Şerban: Eu sunt în continuare implicat în proiecte despre protecţia mediului, Lazăr: Iar eu am debutat în regie cu un scurt-metraj, deci putem spune că nu ne plictisim.

– Animal X pregăteşte acum o revenire în forţă! Despre ce este vorba?
Nu ştiu dacă îi putem spune „revenire”… Lansăm o piesă nouă. Animal X nu a încetat să existe…Faptul că nu am mai apărut aşa des în public este un rezultat al izolării autoimpuse. Am mers mult timp pe premisa „mai răruţ că-i mai drăguţ” dar se pare că nu este o formulă câştigătoare. În acest fel aparem destul de rar, şi, de obicei, atunci când avem ceva de spus, sau de promovat. În acest caz, este vorba despre noul nostru single „Doar tu şi eu”.

– Ce stil muzical abordaţi acum şi care sunt aşteptările voastre?
Noua piesă este o baladă, special concepută pentru această perioadă, adică luna îndrăgostiţilor şi începutul primăverii. Am fost refuzaţi destul de des de către radio-uri, cu anumite piese pe care plănuiam să le lansăm, aşa că suntem foarte curioşi să vedem cum se va difuza şi dacă va prinde în felul în care ne aşteptăm noi.

– Voi aţi compus piesa?

Melodia „Doar tu şi eu” este compusă în studioul nostru şi este concepută în întregime de noi. Videoclipul a fost filmat la Club Elephant din Centrul Vechi şi , dealtfel, este prima producţie video integrală la X Music & Video. Cadrele cu modelul au fost filmate vara trecută, iar clipul a fost regizat de către bassist-ul trupei, Cercel Lazar (Tzapu), el având deja la activ câteva premii de regie pentru scurtmetrajul „My homemade sunset”.

– Cât a costat noul clip?
Noul clip, fiind realizat în „curtea” noastră a necesitat un efort financiar considerabil mai mic. Pentru noi reprezintă un challenge producţia unui clip şi ne-a făcut o plăcere deosebită să lucrăm în această formulă.

– În ulitma vreme mizaţi pe balade. Sunteţi deschişi şi la colaborări muzicale cu alţi artişti sau alt gen de muzică?

Da, chiar avem colaborari-surpriză printre piesele concepute în Ibiza în 2010. Ele sunt finalizate, avem material cât pentru 3 albume, aşa că vom fi destul de prezenţi anul acesta pe scena românească, stay tuned!

– Care sunt artiştii voştri preferaţi?
Avem o gramadă de artişti pe care îi admirăm. Ca de exemplu: Rammstein, Metallica, Pendulum, Foo Fighters, Skrillex, Bruno Mars, iar din România, Phoenix, OCS, Timpuri noi, Dropdread, Inflex, Freqax şi mulţi alţii.

-Dincolo de muzică, ce pasiuni mai aveţi?
Ne place să călătorim foarte mult atunci când avem timp, să mergem în excursii în locuri mai puţin vizitate de turişti, să stăm la pescuit, gătit, şi.. restul ce vine odată cu cele de mai devreme.

– Şerban, ştiu că ai un băieţel. Ce ne poţi spune despre el şi despre experienţa de tătic?
Este o experienţă minunată şi nimic nu te poate pregăti pentru acest lucru. Câte cărţi ai citi tot nu se compară cu momentul în care chiar ţi se întâmplă. Am o dulceaţă de băiat, cuminţel cât poate fi un copil de 4 luni, care descoperă lumea cu o fascinaţie molipsitoare. Fiecare zi înseamnă o descoperire nouă sau un sunet nou. Mă bucur nespus că am trecut de perioada cu colici şi nu exagerez, pentru că este o experienţă care îţi arată cât de neputincios poţi fi în anumite situaţii. Sunt uimit că deşi omul a ajuns pe Luna, s-au lansat sonde către alte planete şi încă nu se ştie care este cauza colicilor.

– Cine este mama copilului şi te gândeşti la căsătorie?
Mama copilului este iubita mea, şi da, ne gândim şi la căsătorie. Avem o relaţie de aproximativ 7 ani, iar ideea de căsătorie stă doar într-un act, aşadar n-a fost o prioritate. Încerc să ţin familia, cât se poate, în zona discretă a activităţii mele publice mai ales acum cât este Theodor foarte mic. Abia aşteptăm să vină căldura şi să ieşim cu căruciorul la plimbari prin parc.
Nicoleta Nicolae