Animale crescute în cotețe lînga bloc, la Ungheni

Apropo.ro / 01.04.2005, 10:47
Animale crescute în cotețe lînga bloc, la Ungheni
Prefectul de Mureș Ciprian Dobre a declarat, joi, într-o conferința de presa, ca mai mulți cetațeni i-au sesizat, în audiențe, ca locatarii unui bloc din orașul Ungheni își cresc animalele în cotețe amenajate lînga bloc, de-a lungul timpului în zona


Prefectul de Mureș Ciprian Dobre a declarat, joi, într-o conferința de presa, ca mai mulți cetațeni i-au sesizat, în audiențe, ca locatarii unui bloc din orașul Ungheni își cresc animalele în cotețe amenajate lînga bloc, de-a lungul timpului în zona înregistrîndu-se mai multe cazuri de trichineloza.

„În cotețele amenajate între blocuri șobolanii colcaie. Nu exista un loc de joaca, iar daca totuși copiii ar ieși sa se joace în preajma blocurilor, nu ar putea sa o faca decît pe gramezile de dejecții animale”, a declarat Dobre, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a adaugat ca a sesizat Direcția Sanitara-Veterinara și Agenția de Protecția Mediului, iar la începutul saptamînii viitoare se va deplasa împreuna cu reprezentanți ai acestor instituții la fața locului, pentru a vedea ce masuri s-au luat pîna acum în zona.

Dobre a spus ca a fost informat ca în zona s-au înregistrat, de-a lungul timpului, cel puțin zece cazuri de pesta porcina și trichineloza.

„Conform legii administrației publice locale, primarul poarta raspunderea. Daca e cazul, ma voi comporta eu ca primar al orașului. Ce se poate face? Desființarea acestor anexe gospodarești, unde, conform Planului Urbanistic General, este prevazut parc”, a declarat Dobre.

Mediafax