Animale marine uriase in Antarctica

De: Dragos Tanase / 20.02.2008, 09:00
Animale marine uriase in Antarctica
Cercetatorii care studiaza apele Antarcticii au reusit sa filmeze si sa captureze mai multe animale marine gigantice.

Cercetatorii care studiaza apele Antarcticii au reusit sa filmeze si sa captureze mai multe animale marine gigantice, printre care se numara paianjeni de dimensiunea unei farfurii intinse si meduze cu tentacule de sase metri.

Trei nave cu cercetatori din mai multe tari, care au facut un recensamant al apelor Antarcticii, inclusiv la peste 1.000 de metri adancime, s-au intors, la inceputul saptamanii, in Australia.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Primavara este din ce in ce mai aproape de Antarctica!

Topirea ghetarilor s-a accelerat cu 75% in ultimii zece ani de-a lungul coastelor Antarcticii, atingand in 2006 aproximativ 192 de miliarde de metri cubi, o cantitate suficienta pentru a scufunda Olanda sub 4,6 metri de apa, potrivit unui studiu publicat in Nature Geoscience.

Topirea ghetarilor a fost concentrata in aval de gheturile din vestul continentului (132 de miliarde de metri cubi, cu o marja de eroare de plus sau minus 60 de miliarde) si de peninsula antarctica (60 de miliarde de metri cubi, cu o marja de eroare de plus sau minus 46 de miliarde de metri cubi), au constatat Eric Rignot, de la Jet Propulsion Laboratory din cadrul NASA, si echipa sa internationala de cercetatori.