Animale reactivate

Apropo.ro / 16.01.2006, 11:42
Animale reactivate
Au scapat de sub tutela celor de la 3-rei Sud-Est, și-au creat propriul studio, au schimbat total sound-ul, au adus noutați în ceea ce privește look-ul, au cooptat înca trei membri - un chitarist, un basist și un tobar. E noua varianta Animal X. Șerban, Alex

Au scapat de sub tutela celor de la 3-rei Sud-Est, și-au creat propriul studio, au schimbat total sound-ul, au adus noutați în ceea ce privește look-ul, au cooptat înca trei membri – un chitarist, un basist și un tobar. E noua varianta Animal X.

Șerban, Alex și Mihai, sau Hiena, Șoparla și Vierme așa cum sunt cunoscuți, s-au lansat în 1998, inițial ca trupa de dans, ca un mai tarziu sa evolueze la break-dance și cantat. Laurențiu Duța a fost cel care i-a observat în 1998, la TV Neptun și le-a propus o colaborare. Tot Duța a fost cel care le-a facut prima piesa, „N-am crezut”, dar și primul EP, „Animal X”. Single-ul a prins foarte bine la puștime și a stabilit un record în istoria clasamentelor romanești de la acea vreme, cand a petrecut 18 saptamani în Romanian Top 100.

Au urmat albumul „Level 2”, în 2000 și „Virtual”, în 2002. Ajunsesera deja una dintre cele mai cunoscute trupe de dance de la noi. Adolescenții se înghesuiau la ei la concerte și încercau sa le imite mișcarile de dans.

Acum, cei cu varste de peste 20 de ani au invadat serverul MTV (pe care l-au și blocat!), pentru ca nu difuzau noua piesa Animal X, „Baieți și Derbedei”, drept care postul de muzica s-a vazut nevoit sa includa piesa în heavy-rotation.

Schimbarea a aparut pe la mijlocul anului trecut, dupa o perioada destul de lunga în care nimeni nu mai auzise nimic de ei. La premiile MTV, ne-am trezit pe scena cu Animal X cu trupa în spate, cu chitaristul celor de la Praf in Ochi și cu o piesa care suna un pic altfel. Dupa care, iar pauza, și… pauza!

La începutul anului 2006 am auzit la televizor o piesa care te ducea cu gîndul spre Prodigy și Bumfunk MC’s, dar nu era foarte ușor sa-ți dai seama daca e în romana sau nu. Nici figurile nu le vedeam foarte clar.

Citește totul despre formația „reactivata” Animal X numai în

Tags: