Animalele clonate se pot reproduce

Apropo.ro / 24.08.2005, 14:27
Animalele clonate se pot reproduce
Trei pisici salbatice africane clonate în Statele Unite au adus pe lume doua rânduri de pui în stare de sanatate excelenta, ceea ce demonstreaza ca animalele clonate se pot reproduce în siguranța, transmite AFP. Evenimentul, anunțat la sfârșitul saptamânii la Centrul de

Trei pisici salbatice africane clonate în Statele Unite au adus pe lume doua rânduri de pui în stare de sanatate excelenta, ceea ce demonstreaza ca animalele clonate se pot reproduce în siguranța, transmite AFP.

Evenimentul, anunțat la sfârșitul saptamânii la Centrul de cercetare privind speciile amenințate de la Aubudon din New Orleans, ar putea conduce catre o noua metoda de regenerare a speciilor pe cale de dispariție, au subliniat cercetatorii.

Aceasta premiera amintește de tema filmului „Jurassic Park”, inspirat dintr-un roman de Michael Crichton, în care era vorba de o rezervație populata cu dinozauri clonați.

Cei opt pisoi cu blana de culoare maro deschis și ochi verzi, au fost concepuți în cadrul unui menage a trois felin, din care fac parte tatal, Ditteaux, și doua femele, Madge și Caty. Cei trei genitori sunt clone și s-au nascut în urma implantarii unor embrioni congelați la doua pisici salbatice africane și una domestica.

Mediafax