Animalele moarte, „materialul” colecțiilor unui designer controversat

De: Gabriela Voicu / 19.03.2013, 16:30
Jess Eaton, un designer britanic din Brighton, creează haine din blana și penele animalelor moarte din cauze naturale sau în diverse accidente.

Un designer britanic controversat a realizat o colecție vestimentară din blana și penele animalelor moarte din cauze naturale sau în urma unor accidente.

„Roadkill Couture” este a doua colecție ciudată lansată de Jess Eaton, din Brighton, în care a folosit blană de pisică, blană de alpaca, pene de pescăruș sau pene de gâscă și chiar o cutie toracică umană, luată de la un departament medical universitar.

Rochie cu pene

Jess Eaton a realizat rochii de mireasă din pene albe, inspirându-se din poveștile și cărțile care i-au marcat copilăria.

„Mâncăm carne de animale zilnic și apoi aruncăm oasele și blana – este risipă. Dar când folosesc aceste părți ale animalelor moarte și le transform în haine frumoase de care lumea se poate bucura mult timp apoi, apare întrebarea legată de ce este acceptabil”, a spus Jess Eaton.

Pălărie cu pene

Prima colecție semnată Jess Eaton a fost lansată în 2011 și a inclus o pelerină din veverițe, o jachetă din blană de șobolan și o pălărie care avea urechile unui cal. „Roadkill Couture” va fi capul de afiș la Brighton Fashion Week, care va avea loc în perioada 12 – 16 iunie.

Rochie cu pene

„Unele persoane care apără drepturile animalelor își imaginează că toate produsele au fost realizate din animale măcelărite pentru modă. Roadkill Couture este altceva și vreau ca oamenii să poarte hainele cu încredere”, a spus Jess Eaton.