Animalul Rob Schneider

Apropo.ro / 17.10.2005, 10:12
Animalul Rob Schneider
Sa fii cel mai urat actor al planetei nu e puțin lucru. Și vorbim aici nu atat de aspectul fizic, cat de reacția pe care Rob o starnește majoritații cinefililor. Dar într-o lume în care publicitatea negativa e, uneori, cea mai buna forma de auto-promovare, e chiar o

Sa fii cel mai urat actor al planetei nu e puțin lucru. Și vorbim aici nu atat de aspectul fizic, cat de reacția pe care Rob o starnește majoritații cinefililor. Dar într-o lume în care publicitatea negativa e, uneori, cea mai buna forma de auto-promovare, e chiar o performanța. Pare greu de crezut, dar Rob Schneider (prezent pe ecranele noastre în Deuce Bigalow: European Gigolo. considerat unanim cel mai prost film al anului, „daca poate fi numit un film”- adauga un critic), acest clovn imatur, are 42 de ani (e nascut pe 31 octombrie 1963). Cel care a definit, practic, genul „barbați purtandu-se prostesc/dezgustator” a devenit celebru grație show-ul NBC, „Saturday Night Live”. La acea vreme, Schneider avea deja suficient exercițiu: el a început sa spuna glume de pe vremea cand era adolescent și aparea la cateva cluburi locale. A „performat” în deschidere pentru celebritați ca Jay Leno sau Jerry Seinfeld și a debutat la televiziune în 1987 la David Letterman Show. În 1990, producatorul Lorne Michaels l-a vazut într-un spectacol HBO și l-a angajat sa apara regulat în „Saturday Night Live”, unde a ramas patru sezoane. Singurul motiv pentru care a continuat sa se comicareasca a fost, potrivit propriilor declarații, scarba de-a merge în fiecare zi la serviciu.

Și-a început cariera în cinema în 1990, cu „Martians Go Home” și a continuat sa obțina partituri mici în filme mediocre. Primul sau hit a fost rolul antipaticului ofițer Martin T. „Marty” Pascal în „Down Periscope” (1996). Au urmat multe alte apariții secundare în filmele bunului sau prieten Adam Sandler, printre care „Big Daddy” (1999), „Mr. Deeds (2002)” și „50 First Dates” (2004). La „Bigalow: Male Gigolo” (1999), Schneider a fost co-autorul scenariului, obținand, astfel, primul sau rol principal, acela al unui loser care curața acvariile și care-și asuma identitatea unui gigolo de lux. Criticii l-au gasit stupid și vulgar, dar pelicula a avut succes de public și și-a gasit o nișa dupa lansarea lui pe video, lucru ce l-a facut pe Schneider sa-și faca un blazon din comicul „de toaleta” și din rasetele grobiene, dincolo de orice limita a prost gustului. În „The Animal” e victima unui accident de mașina care se trezește cu puteri animalice dupa ce e supus unor multiple transplanturi cu organe de dobitoace. A interpretat apoi o adolescenta care invadeaza corpul unui barbat patetic în comedia „The Hot Chick” (2002), devenind unul dintre cei mai de succes comici SNL care a facut tranziția pe marele ecran.

Citește portretul robot al lui Rob Schneider numai în

Tags: