Animația 3D „Angry Birds” va fi lansată în 2016

De: Gabriela Voicu / 12.12.2012, 17:00
Animația 3D
"Angry Birds", jocul care creează dependență, a devenit și prima aplicație pentru mobil care va beneficia de un film 3D dedicat.

Un film de animație 3D inspirat de celebra aplicație „Angry Birds” va fi lansat în cinematografe în vara anului 2016, potrivit finlandezilor de la Rovio Entertainment, compania care a dezvoltat jocul.

David Maisel, fost director al Marvel Studios și producător executiv al filmului din 2008 „Iron Man”, și John Cohen, producătorul animației „Despicable Me” din 2010, fac parte din echipa care va crea filmul 3D „Angry Birds”.

Pe 11 decembrie, „Angry Birds” va împlini trei ani de la lansare. Faimoasa aplicație care creează dependență a fost descărcată de peste un miliard de ori din 2009 până în prezent, devenind sursă de inspirație inclusiv pentru crearea unor produse dedicate, cum ar fi cărțile și îmbrăcămintea. Pe 8 noiembrie a fost lansată varianta „Angry Birds Star Wars”, care conține personajele clasice din film, iar aceasta este insoțită de o colecție de cadouri care include atât haine și jucării cât și costume de Halloween cu „Angry Birds Star Wars”. Noua versiune este disponibila pentru iOS, Android, Amazon Kindle Fire, Mac, PC, Windows Phone și Windows 8.

Angry Birds Star Wars: Pământul e prea mic pentru păsările furioase

„Angry Birds,” prima aplicație pentru mobil care va beneficia de un film dedicat, este disponibilă și pentru computer. În acest joc, utilizatorul folosește o praștie pentru a lansa niște pasari către porcii amplasați pe diferite structuri. Scopul este clar: cu ajutorul păsărilor aruncate cu praștia trebuie distruși porcii malefici. De multe ori, porcii țin captive în colivii alte păsări care trebuie eliberate. Pe parcurs, păsările vin cu îmbunătățiri atât la nivel de aspect cât și ca abilități. Așadar, ele au calități care pot fi activate de jucător. Porcii sunt și ei disponibili în mai multe variante. La început vei întâlni porci mai mici și mai puțin rezistenți, dar, cu timpul, aceștia devin puternici și rezistenți la impact.

Printre jocurile video care au fost adaptate pentru marile ecrane se numără „Super Mario Bros,” „Mortal Kombat,” „Double Dragon,” „Lara Croft: Tomb Raider,” „Resident Evil,” „Street Fighter” si „Prince of Persia.”